Зъболечение под пълна упойка

Най-често задаваните въпроси относно зъболечението под пълна упойка

Най- често задаваните въпроси относно зъболечението под пълна упойка

Специализирана дентална клиника Бушкалова прилага лечение на орални заболявания под пълна анестезия и седация. Екипът ни от дентален лекар, анестезиолог, лицево-челюстен хирург и терапевт са с богат опит. Зъболечение под пълна упойка понякога е единствената възможност за решаване на даден проблем.

Анестезиологията има все по-голяма роля при денталното лечение. Чрез използване на различни анестезиологични техники се създава комфорт както на пациента, така и на лекаря по дентална медицина.

Съвременното екипно дентално лечение е немислимо без анестезиолог. Много пациенти се притесняват само при мисълта за предстоящо дентално лечение. В този  случай лечението под пълна упойка е подходящият вариант. След предварителен преглед се изготвя лечебен и финансов план. Извършва се консултация и с други специалисти – алерголог, кардиолог, педиатър, психолог при необходимост.

В тази статия ще отговорим на най- често задаваните въпроси по темата.

Кога се налага зъболечение под пълна упойка?

Добре е да се има в предвид, че с една пълна упойка не винаги могат да се решат проблеми, трупани с години. Тя е много подходяща за хирургични манипулации, като изваждане на зъби и поставяне на импланти. Дава възможност за терапевтични лечения. Пълната анестезия е приложима в следните случай:

– при пациенти с дентофобия

– силно страхливи лица с изграден психофизиологичен стрес

– при пациенти с алергия към местни анестетици

– при пациенти с ментални проблеми, които не могат да сътрудничат

Какво представлява лечението под пълна упойка?

Самото приспиване се извършва от анестезиолог, ангажиран специално за случая, като с помощта на абокат той влива разтвор, който ви приспива, но не потиска рефлексите ви, което прави пълната упойка изключително безопасна. Тя се понася много добре от пациентите. Вие се намирате в състояние на сън за периода на лечение. Максималният период, в който може да сте под упойка, е няколко часа.

Местна упойка или пълна упойка?

Зъболекарите често припомнят на пациентите си, че лечението може да се извърши напълно безболезнено и само с местна упойка и в много случаи пълната упойка се използва само при необходимост. С внимателно отношение и личен подход всяко лечение може да се доведе до успешен край.

Упойката или анестезията е предназначена да защити организма ни от операционни травми.

Упойка – това не е просто начин за обезболяване , а по-скоро средство за осигуряване на собствената ни безопасност при хирургични и терапевтични интервенции от различен тип.

Усмихи се ние сме то теб!

5/5 - (1 глас)

2 Comments

 • Радина
  май 9, 2023

  Здравейте каква е цената на лечение с пълна упойка

  Reply
  • megadent
   май 12, 2023

   Здравейте, цената може да се определи след обстоен преглед и анализ на състоянието на пациента. Може да ни посетите на адрес Стара Загора ул Антон Марчин 51. Ако ви направим обстоен преглед ще ви изготвим и подробен лечебен план, в който ще бъдат ясно разписани всички цени на конкретното лечение. За повече информация може да позвъните на телефон 0882618227.

   Reply

Leave a Reply