Орална хирургия Стара Загора

Орална хирургия Стара Загора

При нужда от услуги по орална хирургия може да посетите Специализирана Дентална клиника Бушкалова (Мегадент § МДЦ Естетика). При нас работят специалисти по орална хирургия с дългогодишен опит като д-р Диан Шарланов и д-р Мартин Трифонов, които са готови да се заемат дори и с найсложните случаи.

В нашата високотехнологична операционна зала извършваме всички видове дентални хирургични манипулации като:

Изваждане (екстракция) на ретиниран мъдрец или зъб;

Хирургично лечение на гранулом;

Поставяне на импланти;

Отстраняване на кисти;

Отстраняване на туморни образования;

Хирургични процедури за протетично лечение;

Хирургични процедури за ортодонтско лечение;

Циркумцизия;

Повдигане на пода на максиларния синус;

Затваряне на комуникация с максиларния синус.

Какво представлява оралната хирургия?

Когато чуете термина орална хирургия, най-вероятно в съзнанието ви изникват не особено приятни образи. Това, което може би не знаете е, че много от хирургичните процедури са елементарни и минимално инвазивни, особено когато става въпрос за козметична и възстановителна стоматология. Процедурите свързани с орална хирургия обикновено са кратки, а оздравителния период е много бърз. Разбира се в оралната хирургия има и по-заплетени ситуации, които изискват часове работа. При тези по-тежки и заплетени случаи може да се наложи поставяне на пълна упойка, а самите процедури трябва да се извършват в отлично оборудвана операционна зала.

Оралната хирургия е събирателен термин за редица процедури, които зъболекарят може да извърши. Такива процедури са лечение на увредени зъби, изваждане на зъби, които не подлежат на лечение, подобряване на естетичния вид и функция на зъбите. Някои по-лесни процедури могат да бъдат извършени и от общопрактикуващ стоматолог, но по-сложните трябва да се извършват само от специалист – орален хирург.

Как може да протече стоматологичната операция

Всеки пациент може да избере как иска да протече стоматологичната операция. Може да се направи по стандартния начин с местна упойка или под пълна упойка (т.н. медикаментозен сън). Ако пациентът избере пълна анестезия, той ще излезе от операционната, без да помни нищо от извършената процедура и няма да е изпитал никаква болка. Този вариант се препоръчва за малки деца (когато се налага по-продължителна интервенция), за хора, които изпитват панически страх от зъболекар (дентална фобия), както и за хора с психически проблеми. Използването на пълна анестезия може да се наложи и при поставянето на импланти, особено когато се поставят няколко импланта наведнъж.

Орална хирургия в нашата клиника

Предимства на лечението под медицински сън

Специализирана дентална клиника Бушкалова (Мегадент § МДЦ Естетика) разполага с една от най-модерните операционни в България, оборудвана по всички най-актуални изисквания. В клиниката работим с високоенергиен Er:YAG дентален лазер, благодарение на който голяма част от хирургичните дентални процедури се извършват с максимална точност, по-малко болка и по бързо заздравяване на обработения участък.

Вниманието към пациентите и личното отношение са основополагащи за нас. Преди стартиране на хирургични процедури, всеки един пациент ще получи необходимото внимание за психологическа подготовка. Първо се стартира с подробен стоматологичен преглед, след което се прави лечебен план и се обсъждат възможните варианти за лечение. Тясната връзка с пациента е ключов фактор, когато става въпрос за орална хирургия. Изчерпателната комуникация е гаранция за постигане на резултати, които пациента иска и очаква.

Ако се налага пълна анестезия, следва консултация с лекар анестезиолог, който назначава прегледи при специалисти и лабораторни изследвания. На база на резултатите от тях анестезиологът дава становище за възможност пациентът да бъде поставен под обща анестезия. Планира се датата за манипулация и се прави план за медикаментозна подготовка. Операцията се провежда в напълно оборудвана за манипулацията зала с последно поколение анестезиологична апаратура и опитен екип от лекар анестезиолог, асистент на анестезиолога, орален хирург и медицинска сестра.

При нас работят доказани специалисти орални хирурзи с дългогодишен опит в лицето на д-р Диан Шарланов и д-р Мартин Трифонов.

За запазване на час за преглед и консултация може да позвъните на 0882 61 82 27 или 0886 12 8989.

5/5 - (3 гласs)
bg_BGBulgarian