Ендодонтско лечение / Лечение на кореновите канали на зъба

Кореново (ендодонтско) лечение
Ендодонтски микроскоп

Често пациентите идват при нас с много въпроси относно кореновото лечение. Самото лечение представлява премахване на материята, разположена във вътрешността на зъба (зъбната пулпа), която се състои от нерви, кръвоносни съдове и други. Извършва се отваряне на зъба, обработва се канала, отстранява се нервът и се прави пълнеж. След това се прави разширение на кореновия канал, промивка с различни дезинфекциращи разтвори и се запълва за завършване с пломба. Това е лечение за запазване на истинските ни зъби в устата за цял живот. Нелекуването води до засягане на околните зъбни тъкани (кост, лигавица ….), а това може да доведе до абсцес, грануломи и загуба на зъба.

Съвременното кореново лечение се базира на правилното почистване, дезинфекциране и запълване на кореновите канали. За постигане на тази цел в Специализирана Дентална клиника Бушкалова (Мегадент § МДЦ Естетика) използваме най-съвременните материали и техники – от изолирането на зъба с кофердам, през прецизното обработване и на най-усложнените коренови канали, до запълването им с най-модерните апарати и материали. Прецизното лечение на кореновите канали е гаранция за успеваемостта и преживяемостта на зъба. Много често се налага ре-лечението на вече обработвани коренови канали. Това обикновено е затруднено от счупени канални инструменти или сложна анатомия на зъба. Рентгеновата снимка, която ще направим на място, веднага след завършване на лечението е гаранция за проведеното качествено обслужване. Съвременното ендодонтско лечение улеснява много запазването на собствения зъб, но пациентът трябва да се грижи за своето съзъбие и най-малкото два пъти годишно да посещава профилактично своя дентален лекар.

Кореново лечение Стара Загора

Дентална клиника Бушкалова работи със стоматолог специалист по Ендодонтия, Пародонтология и заболявания на оралната лигвица. Провеждаме професионално, специализирано кореново лечение. Кореновото лечение обикновено отнема няколко посещение, но благодарение на нашето оборудване и професионален екип лечението може да бъде завършено в едно посещение.

Какво ще получите в нашата клиника:

Качествена изолация на работното поле посредством кофердам;

Обработване и на най-усложнените случаи;

Запълване на кореновите канали с най-съвременните методи и материали;

Лечение на кореновите канали без никаква болка;

Качествена ендодонтия – гаранция за дългогодишното запазване на зъба.

От собствения зъб, по-добър вариант няма!

Можете да запазите час за първо посещение още сега.
Обадете се на: 0882 61 82 27 или 0886 12 89 89.

5/5 - (2 гласs)
bg_BGBulgarian