База за практическо обучение на специализанти по детска дентална медицина към Медицински университет – Пловдив

Guided Biofilm Therapy(GBT) – Вашето професионално решение за контрол на здравето на зъбите и венците. Лечение без болка, с грижа и внимание. Минимално инвазивно, с най-високо ниво на комфорт, безопасност и ефективност. Използване на най-съвременните технологии AIRFLOW®, PERIOFLOW® и PIEZON® Иновативно, модерно и сигурно.

Професионално почистване на зъбен камък

Професионално почистване на зъбен камък с Guided Biofilm Therapy

В Дентална клиника Бушкалова извършваме професионално почистване на цялата устна кухина с иновативната швейцарска технология Guided Biofilm TherapyПочистване на зъбен камък, премахване на плаката, почистване на езика и дезинфекция на цялата устна кухина. Зъбния камък и плаката са след основните причинители на кариес и заболявания на венците (пародонтит). Редовното професионално почистване на зъбите (поне 2 пъти годишно) е единственият начин за превенция. Според Световната здравна организация (СЗО) кариеса и пародонтита са най-често срещаните заболявания на зъбите.

Какво представлява процедурата

① ОЦЕНКА НА ВАШИЯ СЛУЧАЙ В ЗАЩИТЕНА СРЕДА
     • Изплакване с вода за уста.
     • Оценка на зъбите, венците и състоянието на зъбодържащия апарат.
     • В случай че са налице, оценка на импланти и периимплантни тъкани.
② ОЦВЕТЯВАНЕ НА БИОФИЛМА
     • Показване на оцветените проблемни зони, плака, зъбен камък.
     • Отстраняваме оцветения биофилм.
③ ОБУЧЕНИЕ В ХИГИЕНА
     • Превенция и правилна орална хигиена.
     • Препоръка за интердентални четки или конци за зъби, електрически или ръчни четки.
④ ОТСТРАНЯВАНЕ НА БИОФИЛМА, ПЕТНА И НОВ ЗЪБЕН КАМЪК
     • Използване на AIRFLOW® МАХ при естествени зъби, реставрации и импланти.
     • Използване на AIRFLOW® РLUS 14um пудра.
     • Отстраняване на биофилма и от венци, език и небце.
     • Отстраняване на оставащи налепи по емайла.
⑤ ОТСТРАНЯВАНЕ НА БИОФИЛМА В ДЖОБОВЕ ОТ 4 ДО 9 ММ
     • Използване на AIRFLOW® PLUS пудра в дълбоки джобове с по-тънък накрайник.
⑥ ОТСТРАНЯВАНЕ НА ОСТАВАЩИЯ ЗЪБЕН КАМЪК
     • Използване на минимално инвазивни накрайници около импланти и реставрации.
⑦ УСМИХНЕТЕ СЕ ☺
     • Последна проверка и напълно отстраняване на останал биофилм и зъбен камък.
     • Проверка и за наличие на кариес.
⑧ ВЯРВАМЕ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ДОВОЛНИ И ЗДРАВИ !
     • Насрочване контролно посещение, съобразно индивидуалния риск.
     • Споделете ни какво е Вашето усещане за резултата от процедурата.

Без повече страх, без повече болка – с професионална грижа

Дентална клиника Бушкалова - Зъболекар Стара Загора
Професионално почистване на зъби с Guided Biofilm Therapy

За съжаление повечето хора все още асоциират посещението при зъболекар със страх и болка. Конвенционалното почистване на зъбите се извършва с остри инструменти – скалери и ротационни инструменти. На практика това е техника от 60-те години на миналия век, която може да увреди зъбите и носи повече болка. Според проучване на немската фондация за защита на потребителите (Stiftung Warentest) при конвенционално почистване на зъбите се премахва само до 50% от биофилма в труднодостъпните места. Това на практика означава, че инфекциозните процеси в устата продължават, тъй като голяма част от вредния биофилм е непокътнат.

Процедура по почистване на зъбите с Guided Biofilm TherapyЗа щастие технологиите напреднаха достатъчно, за да се изобрети нещо толкова нежно към зъбите и венците, че някои пациенти сравняват Guided Biofilm Therapy (GBT) със същинско СПА изживяване. Иновативната технология е замислена и разработена в Швейцария. За премахването на плаката и зъбния камък се използват три уреда – AIRFLOW, PERIOFLOW и PIEZON. Въздушната струя AIRFLOW е основната част от процедурата. Уреда AIRFLOW използва нежна струя от топла вода и въздух, в комбинация с пудра PLUS. По този начин нежно и деликатно се отстранява плаката, зъбния камък и оцветяванията по зъбите. След това с помощта на уреда PERIOFLOW се прави подвенечно отстраняване на плаката. По този начин е почистват дълбоките пародонтални джобове. Накрая с уреда PIEZON нежно и минимално инвазивно се отстранява остатъчния зъбен камък от труднодостъпните места.

Крайният резултат е искрящо чисти и бели зъби, в съчетание с максимално предпазване от кариес и пародонтит. Чистите и здрави зъби са предпоставка за подобряване на общото здравословно състояние на организма. Проучванията показват, че много болести, в това число сърдечно-съдови, диабет, дихателни нарушения и други, могат да бъдат предизвикани от лоша орална хигиена и заболявания по зъбите. Това е изключително важно за бременни жени. Затова професионалното почистване на зъбите е правилния избор за всеки, който не прави компромиси със здравето си.

По време и след извършване на процедурата нашите дентални специалисти ще ви дадат ценни насоки, как да поддържате перфектна орална хигиена. Ще ви препоръчаме подходящи дентални продукти за профилактика и хигиена, благодарение на които постигнатия лечебен и естетичен резултат ще бъде надграден и запазен възможно най-дълго.

Можете да запазите час за първо посещение още сега.
Обадете се на: 0882 61 82 27 или 0886 12 89 89.

5/5 - (2 rating)