Поставяне на зъбни импланти

Поставяне на зъбни имплантиСпециализирана Денталка Клиника Бушкалова (Мегадент & МДЦ Естетика) разполага със съвременно оборудвана операционна, където могат да се извършват всякакви хирургични процедури, включително поставяне на импланти.  Извършваме поставяне както на единични импланти, така и възстановяване на цяла челюст при тотално обеззъбени пациенти – т.н. протезиране с импланти (All-On-4). Всеки пациент получава индивидуален лечебен план, след като се направи цялостен преглед на устната кухина

За цялостно възстановяване на усмивката предлагаме специални пакетни цени.

Предимства на зъбните импланти:

Поставяне на зъбни импланти - Какво да очакваме

Възстановяват дъвкателната функция;

Подобряват естетичния вид на усмивката;

Предпазват челюстната кост от свиване поради загуба на костна тъкан;

Запазват здравето на венците и обграждащата ги костна тъкан;

Зъбите в съседство с поставените импланти стават по-стабилни;

Подобряват качеството на живот.

В кои случаи са подходящи зъбни импланти:

Протезиране с импланти (All-On-4)

При липса на един или повече зъби;

Костта ви е подходяща за закрепване на импланти или може да се направи костна присадка;

Имате здрава орална тъкан;

Нямате здравословни проблеми, които могат да повлияят на здравето на костите;

Не можете или не желаете да носите протези;

Искате да подобрите говора си;

Имате нужното търпение, защото целия процес отнема няколко месеца;

Не сте тютюнопушач.

Защо да изберем импланти?

Импланти - най-добрия избор при загуба на зъб.Загубата на зъби, особено при по-млади хора и хора в активна възраст е сериозен проблем. Един от начините за неговото решение е поставянето на зъбни импланти. Преимуществото пред другите начини на възстановяване е, че не се засягат съседните на дефекта зъби, както това се случва при подготовката на мостови конструкции.

Имплантът представлява титанов винт, фиксиран в костта (може да бъде и от цирконий, когато е необходима по-висока естетика). След имплантирането се изчаква определено време за интегриране с костта (между 2 и 6 месеца, в зависимост от случая). След това надвенечно се поставя втора част, винтово свързана с вътрекостната част на импланта, която имитира изпилен зъб. Тя се нарича надстройка (абатман). Върху тази надстройка се изработва и поставя съответната коронка или мост.

Какво представляват зъбните имплантиРазходът по поставянето на импланти от финансова гледна точка си заслужава, защото процедурата е минимално инвазивна, сигурна и дълготрайна. Това се гарантира от съвременните производители на импланти и техники за имплантиране.

Преди поставянето на имплантите е важно да се направи подробен медицински преглед на зъбите и венците, за да се установят евентуални проблеми, които да се коригират своевременно. Това обикновено включва професионална рентгенова диагностика и други необходими изследвания.

Преди поставянето на имплантите може да бъде необходимо да се извършат допълнителни процедури, като например подготовка на челюстната кост, ако тя е твърде тънка или недостатъчно плътна.

Накрая, е важно да се следват инструкциите на имплантолога за следоперативната грижа, за да се гарантира успешното заздравяване на имплантите и дълготрайни резултати.

Колко време издържат имплантите

Имплантите са едно от най-дълготрайните решения при загуба на зъб. Ако спазвате безупречна орална хигиена и почиствате редовно импланта, той може да се запази за много по-дълъг период. В нашата практика сме наблюдавали импланти на 30-40 години, които продължават да вършат своята функция.

Зъбни импланти Стара Загора

Зъбни импланти Стара Загора

Специализирана Денталка Клиника Бушкалова (Мегадент & МДЦ Естетика) разполага с напълно оборудвана операционна зала, в която могат да се поставят импланти. При нас могат да се поставят няколко импланта едновременно, тъй като можем да провеждаме зъболечение под пълна упойка. При пълната анестезия пациентите са в състояние на медикаментозен сън и не усещат никаква болка, а след като се събудят дори не помнят какво се е случило.

Запазете час за преглед:

4/5 - (5 гласs)