Университетска база за специализация към Медицински Университет – Пловдив

Лечение под медицински сън в Специализирана Дентална Клиника Бушкалова

Дентално лечение под медицински сън

Лечение без неприятни усещания и лоши спомени!

Денталното лечение под медицински сън в нашата клиника протича комфортно, без неприятни усещания и с професионална грижа за вашите зъби. Разполагаме с модерна и напълно оборудвана операционна зала, в която могат да се извършват и най-сложните дентални процедури.

Разбира се, най-много се гордеем с екипа от професионалисти – висококвалифицирани орални хирурзи, общи и детски стоматолози, дентални асистенти и анестезиологиен екип – анестезиолог и анестезиологична сестра, чиято основна задача е да осигури прецизно и комфортно лечение на Вас – пациентите.

Сигурността на пациентите за нас е от първостепенно значение. Затова, по време на цялата процедура, опитен анестезиолог и анестезиологична сестра непрекъснато следят състоянието и реакциите на пациента, гарантирайки неговата безопасност и комфорт.

Предимства на лечението под медицински сън

Предимства на лечението под медицински сън

Липса на неприятни усещания, дискомфорт и стрес – това е идеалното решение за хора страдащи от дентофобия или хора със специални нужди и умствени проблеми.

Продължително поддържане на състояние с отнето съзнание – по време на цялата процедура пациентите са в състояние много близко до съня,а това носи допълнителен комфорт и спокойствие.

Безопасност и наблюдение – процедурите се извършват под наблюдение на опитен анестезиолог, който гарантира безопасността и комфорта на пациентите по време на целия процес.

Бързо възстановяване – в края на лечението, пациентите се събуждат с усещането за приятен сън. Няма постанестетичен делир или други неприятни последици.

Как протича лечението под медицински сън?

Орална хирургия Стара Загора

Първоначален обстоен преглед и Консултация

Преди да пристъпим към каквото и да е действие трябва да направим подробен първичен преглед и да се изготви план за лечение. След това се планира цялата процедура.

Анестезиологична консултация

Извършва се на място в клиниката  от специалист анестезиолог. Попълва се анестезиологичен лист, на базата на който анестезиолога се запознава с актуалното му здравословно състояние. След това анестезиолога дава предписания на пациента за допълнителни прегледи при други специалисти (алерголог, УНГ, гастроентеролог, кардиолог и други специалисти по негова преценка). Резултатите от тези прегледи определят дали даден пациент може да се подложи на лечение под медицински сън и колко е оптималното време, през което може да се намира под наркоза.

Поставяне на анестезия

При лечението под медицински сън анестезията е венозна. На база теглото и възрастта на пациента, анестезиолога преценя какво количество медикаменти да се подават през абоката. Обикновено са необходими около 10-15 минути на медикаментите да подействат и работата с пациента да започне.

Извършване на лечението

Лечение под медицински сън може да се прилага за всякакви видове дентални процедури. От почистване на зъбен камък, през подготовка на зъбите за поставяне на фасети, до най-сложните хирургични интервенции. Независимо за какво лечение става въпрос, по време на цялата процедура анестезиолога и анестезиологичната сестра следят жизнените показатели на пациента и коригират нивата на подаваните медикаменти. Когато пациента е под медицински сън, денталните специалисти могат много по-бързо и лесно да извършат необходимите манипулации.

Дентално лечение под медицински сън при деца

Денталното лечение на деца изисква специфично отношение и настройка от страна зъболекаря и неговия екип. Лечението под медицински сън помага на деца с фобии, с много сложни стоматологични проблеми и специални потребности да получат необходимата грижа без неприятни усещания и стрес. В много случаи това е единствената алтернатива за тези деца да спрат да изпитват болка, да се възстановят нормалните им дъвкателни функции и да се подобри тяхната орална хигиена.

В клиниката използваме венозна анестезия с висококачествени лекарствени средства, които позволяват продължително и безопасно поддържане на детето под състояние на медицински сън. Малките пациенти много бързо се възстановяване в края на лечението и в действителност се чувстват все едно са се събудили от приятен сън.

Дентално лечение под медицински сън при възрастни

В общи линии то не се различава съществено от лечението провеждано при деца. Отново тук става въпрос за пациенти, които страдат от фобии, имат много сложни стоматологични проблеми или имат специфични потребности, които не им позволяват да сътрудничат на зъболекаря.

5/5 - (2 rating)