Протезиране с импланти - 4 импланта и фиксирана протеза - Стара Загора

Протезиране с импланти (All-On-4)

Поставянето на 4 импланта и фиксирана протеза (All-On-4) е дентална процедура, при която се постига възстановяване на цяла челюст (горна или долна). Първо се поставят 4 титаниеви импланта в челюстта, които изпълняват функцията на корени при естествените зъби. Тези импланти ще са основата на бъдещата фиксирана протеза. Поставянето на 4 импланта и фиксирана протеза е един от най-ефективните начини за замяна на липсващите зъби. На практика така се постига възстановяване на цяла челюст с импланти. Протезиране с импланти се използва широко при тотално обеззъбени хора

Имплантиране на тотално обеззъбени пациенти - Стара Загора

Протезиране с импланти се използва много често като метод за замяна на липсващите зъби при тотално обеззъбени хора. При този тип пациенти, първо се поставят имплантите, изчаква се да се сраснат добре с костта. Имплантите служат като основа за фиксираната протеза.

За да се постигне успех при All-On-4 имплантиране с протези на тотално обеззъбени хора, имплантологът трябва да проучи костната структура на челюстта, за да определи най-добрата позиция за поставяне на имплантите. Ако костта на челюстта е твърде тънка, може да се наложи присаждане на костна тъкан.

След като имплантите са поставени, трябва да се изчака периода на срастване с костта, който обикновено е от 3 до 6 месеца, преди да бъде поставена фиксираната протеза.
Имплантирането при тотално обеззъбени хора има значителен ефект върху устната кухина и общото здравословно състояние на пациента. Благодарение на него се постига подобрение на дъвкателните функции, естетически добре изглеждаща усмивка, повишава се самочувствието и увереността.

Предимства на протезирането с импланти

1. Издръжливост: Протезата върху 4 импланта (All-On-4) е изключително здрава и устойчива, тъй като имплантите изпълняват ролята на корени на естествени зъби и са много стабилна основа.
2. Естетика: Фиксираната протеза върху 4 импланта (All-On-4) има има отличен естетически вид, тъй като наподобява формата, размера и цвета на естествените зъби. Поддържа добрата естетика на меките тъкани.
3. Функционалност: Протезата върху 4 импланта (All-On-4) предоставя по-добра функционалност и стабилност, при хранене и говорене.
4. Удобство и стабилност: Фиксираната протеза върху 4 импланта е много удобна за пациента, тъй като не се мърда или клати като традиционните зъбни протези.
5. Бърз и безболезнен процес на поставяне: Процесът на поставяне на имплантите и протезата обикновено е бърз и безболезнен за пациента.
6. Подобряване на самочувствието: Протезата върху 4 импланта може да повиши увереността и самочувствието на пациента, тъй като му позволява да се храни, говори и усмихва с по-голяма лекота, увереност и комфорт.
7. Цена: Цената на фиксирана протеза с 4 импланта е по-ниска в сравнение с поставянето на множество единични импланти и мостова конструкция.

Протезиране с импланти - често задавани въпроси

Колко импланта са нужни за поставяне на фиксирана протеза?

Обикновено са необходими поне 4 импланта за поставяне на фиксирана протеза. Въпреки това, броят на имплантите може да варира в зависимост от конкретната ситуация, като например броят на загубените зъби и дебелината на костта.

Как се поставят имплантите?

Имплантите се поставят чрез хирургическа процедура, която обикновено се извършва под местна анестезия. Хирургът прави малки отвори в костта и поставя имплантите в тези отвори. След това имплантите се оставят да се сраснат с костта за период от няколко месеца.

Как се поставя фиксираната протеза върху импланти?

След като имплантите са се сраснали с костта, хирургът поставя абатменти върху тях. Абатментите са малки метални винтове, които държат протезата на място. След това се прави отпечатък на челюстта, който се използва за изработване на индивидуална протеза в лабораторията. Когато протезата е готова, тя се закрепва за абатментите и с това процедурата е завършена. Пациентът вече може да се радва на своята нова усмивка.

Защо да изберете Специализирана дентална Клиника Бушкалова Стара Загора?

    • Лечение с лазер, при което се изпитва много по-малко болка.
    • Използваме само висококачествени материали.
    • Сплотен екип от професионалисти.
    • Обучение как да поддържате новата си усмивка.
    • Разполагаме със собствена зъботехническа лаборатория, което означава че новите удобни протези ще бъдат изработени качествено, в срок и под пряк контрол на всеки етап от лечението.
5/5 - (2 гласs)