Университетска база за специализация към Медицински Университет – Пловдив

Силиконови протези

През последните години меките (силиконови) протези започнаха да бъдат все по-предпочитан вариант за зъбно протезиране. Те са много по-модерен и иновативен избор от традиционните зъбни протези от метилметакрилат. Предпочитан избор са както на пациентите, така и на стоматолозите.

Силиконови протези предлагани в Дентална клиника Бушкалова

Силиконови протези предлагани в нашата клиниката

Протези за чувствителни пациенти. По-добро качество на живот с безметални реставрации!

Bredent е линия висококачествени, естетични и стабилни протези, които са подходящи за пациенти с алергии. Изработват се посредством системата Thermopress 400, с която ние разполагаме в нашата зъботехническа лаборатория. При тази система има избор между 5 различни термопластични материали. Тя комбинира биосъвместими, функционални и стабилни материали, които са оптимално решение за пациента при протезиране.

Предлагаме следните видове протези на Bredent – Bio Dentaplast, Polyan IC, bre.flex & bre.flex 2nd edition, bre.dental HP

Протези Polyan IC

Силиконови протези Bredent Polyan IC

Предимства на Polyan IC

Пасва точно и комфортно;

Гладка повърхност и висока устойчивост на счупване;

Стабилен цвят за много години;

Бързо и лесно почистване;

Висока биосъвместимост;

Подходящи за пациенти с алергии;

Ниско остатъчно съдържание на мономер < 1%;

Не съдържа бензил пероксид.

Първата рецепта за термопластична протеза в пет различни цвята е направена още през 1958-а година от опитни стоматолози и зъботехници в близко сътрудничество с пластмасовата индустрия.Благодарение на специално проектираната инжекционна формовъчна машина Thermopress 400 протезите Polyan IC се обработват лесно и безопасно.

Polyan IC е прозрачен стъклоподобен материал на основата на полиметил метакрилат. Този материал не съдържа бензилпероксид и стоманени оксиди. Приема се много добре от пациентите и намалява случаите на алергии.

Протези Bre.flex & bre.flex 2nd edition

Силиконови протези Bredent - Bre.Flex

Предимства на bre.flex & bre.flex 2nd edition

Изключително трайни и биосъвместими;

Пластични и почти нечупливи;

Без метални поддържащи елементи;

Лесни за почистване;

Устойчиви на плака;

Без бенил пероксид и без стоманен оксид;

Много добри течни качества при пространства до 0.5 мм;

Няма нужда от притискане.

Bre.flex & bre.flex 2nd edition са изработени от полу-гъвкава термопластмаса от ново поколение от чист полиамид за частични и тотални протези. Не съдържат никакви мономерни материали. Протезите Bre.flex & bre.flex 2nd edition използват оцветителни пигменти без кадмий и метални оксиди. Термопластичният материал се характеризира с много добри течливи качества. Малки и тънки восъчни елементи могат да бъдат инжектирани при дебелина от само 0.5 мм.

Протези Bio Dentaplast

Предимства на Bio Dentaplast

Комфортни при носене;

Неповторима естетика;

Биосъвместимост и добра поносимост;

Стабилен цвят;

Универсална употреба;

Безметални възстановявания;

Твърди, но въпреки това еластични.

Протезите Bio Dentaplast са изработени от полу-гъвкава термопластмаса, техно полимер на основата на полиметилен. Високотехнологичният материал се отличава с голяма твърдост, но въпреки това е гъвкав. Благодарение на това по оптимален начин могат да бъдат изработени деликатни елементи и телескоп – протези. Необичайните физиологични характеристики и многото механични свойства правят протезите Bio Dentaplast приложими в много сфери на протезирането.

Протези Bre.dentan HP

Предимства на Bre.dentan HP

Висок комфорт;

Пасва точно и не задържа плака;

Много точна репродукция на детайлите;

Висока биосъвместимост, без дразнене на лигавицата;

Ниско съдържание на остатъчен мономер;

Гладка повърхност и висока якост.

Протезите Bre.dentan HP са изработени от термопластичен материал, който се обработва с помощта на Thermopress 400 без нужда от катализатор за направата на полупрозрачни коронки и мостове. Остатъчният мономер е под 0.3%, което намалява дразненето на лигавицата. Протезите Bre.dentan HP имат голяма здравина при опън и високата плътност на материала осигурява блестящ завършек. Благодарение на гладката повърхност се намалява натрупването на плака.

Всички протези на Bredent, които предлагаме се изработват в нашата Зъботехническа лаборатория – Тотал Мегадент, която разполага с най-модерно оборудване и инструменти за диагностика и корекция на лицевата естетика.

Силиконови протези Стара Загора

Придържайки се към съвременните тенденции, Зъботехническата лаборатория Тотал Мегадент към Специализирана Дентална Клиника Бушкалова (Мегадент и МДЦ Естетика) произвежда цялостни решения за силиконово протезиране. Всички протези на Bredent, които предлагаме се изработват в нашата Зъботехническа лаборатория – Тотал Мегадент, която разполага с най-модерно оборудване и инструменти за диагностика и корекция на лицевата естетика. За нас най-важно е доброто отношение към клиента и неговата лична удовлетвореност. Затова при нас цикъла е затворен – от първоначалния преглед, до напускането на входната врата с нова усмивка и увереност!

5/5 - (2 rating)