Интраорален скенер Virtuo Vivo на Straumann

В Специалицирана Дентална Клиника Бушкалова (Мегадент § МДЦ Естетика) разполагаме с интраорален скенер Virtuo Vivo на фирмата Straumann. Това е една от водещите компании в световен мащаб, когато става въпрос импланти и дигитално дентално оборудване.

Интраорален скенер Virtuo Vivo на Straumann

Ползи от интраоралния скенер

Предимствата от използването на интраорален скенер включват бърз и точен процес на създаване на 3D изображения, няма нужда от създаване на по-неточните гипсови модели. Изработването на зъбни конструкции става много по-бързо и прецизно с тези съвременни дигитални технологии. В допълнение използването на интраорален скенер може да намали стреса и дискомфорта на пациента, причинени от традиционните техники за вземане на отпечатък на зъбите.

Основните предимства на този уред са:

Прецизност – качествено сканиране на зъбите и устната кухина и създаване на 3D  модел в реално време.
Скорост – по-лесно и бързо изграждане на изображението в сравнение с традиционните методи и повечето интраорални скенери на пазара.
Комфорт – Не изисква използването на пудра и заменя напълно конвенционалните отпечатъци. Уредът е лек и с малки размери, което го прави удобен за работа от страна на зъболекаря и по-комфортен за пациента.
Гъвкавост – Много лесно и бързо дигиталните отпечатъци могат да се споделят със зъботехническа лаборатория, а това ускорява процеса по изработка на конструкциите.
Висока резолюция – Зъбите и меките тъкани могат да се сканират от много ъгли едновременно с висока резолюция и отлично качество. Дори и най-трудно достъпните зони могат да бъдат заснети с този уред.
Хигиена – Интраоралният скенер има снемаеми накрайници, които се почистват старателно след всеки преглед на пациент. Това гарантира отлична хигиена при работа.

Предимства на интраоралния скенер

Интраоралният скенер е стоматологично оборудване, което се използва за създаване на триизмерни 3D изображения на зъбите и околните тъкани. Използва се като заместител на традиционните методи за вземане на зъбни отпечатъци със силикон и гипсовите модели и позволява на зъболекаря много бързо и точно да оцени състоянието на зъбите и тъканите.

Интaроралният скенер Virtuo Vivo на  Straumann се състои от писалка, която съдържа камера и оптични сензори и компютър, който обработва данните и създава 3D изображения. Използвайки интраорален скенер, зъболекарят може да създаде висококачествен цифров модел на зъбите и устната кухина, който след това се използва за създаване на индивидуални протези, корони, мостове и други зъбни конструкции.

Интраорлен скенер - Зъботетхническа лаборатория

Лаборатория Дентална клиника Мегадент

Клиниката разполага със зъботехническа лаборатория, така че в нашия случай интраоралния скенер прехвърля изображенията директно към зъботехническата лаборатория Тотал Мегадент. Получените изображения се използват за принтиране на ситуационен модел, посредством 3D принтер. Дизайна на конструкциите може да се направи директно върху дигиталния отпечатък. Благодарение на точността на цифровите технологии, крайният продукт – коронки, протези и мостове са много по-прецизни и пасват по-добре, когато се поставят на пациента.

5/5 - (1 глас)