Интраорален скенер Vatech

В Специалицирана Дентална Клиника Бушкалова (Мегадент § МДЦ Естетика) разполагаме с интраорален скенер на фирмата Vatech. Това е една от водещите компании в световен мащаб, когато става въпрос за технологии свързани с рентгенови изображения.

Интраорален скенер

Ползи от интраоралния скенер

Предимствата от използването на интраорален скенер включват бърз и точен процес на създаване на 3D изображения, няма нужда от създаване на по-неточните гипсови модели, по-бързо изработване на зъбните конструкции. В допълнение използването на интраорален скенер може да намали стреса и дискомфорта на пациента, причинени от традиционните техники за вземане на отпечатък на зъбите.

Основните предимства на този уред са:

    • Бързо сканиране и ефективност на работния процес – пълно сканиране на устната кухина за по-малко от 2 минути.
    • Лесен и интуитивен интерфейс – многофункционален и изключително лесен за употреба уред.
    • Модул за споделяне на файлове EzScan Cloud – посредством този модул триизмерните изображения се изпращат директно до зъботехническата лаборатория.

Интраоралният скенер е стоматологично оборудване, което се използва за създаване на триизмерни 3D изображения на зъбите и околните тъкани. Използва се като заместител на традиционните методи за вземане на зъбни отпечатъци със силикон и гипсовите модели и позволява на зъболекаря много бързо и точно да оцени състоянието на зъбите и тъканите.

Интaроралният скенер се състои от писалка, която съдържа камера и оптични сензори и компютър, който обработва данните и създава 3D изображения. Използвайки интраорален скенер, зъболекарят може да създаде висококачествен цифров модел на зъбите и устната кухина, който след това се използва за създаване на индивидуални протези, корони, мостове и други зъбни конструкции.

Интраорлен скенер - Зъботетхническа лаборатория

Лаборатория Дентална клиника Мегадент

Клиниката разполага със зъботехническа лаборатория, така че в нашия случай интраоралния скенер прехвърля изображенията директно към зъботехническата лаборатория „Тотал Мегадент“. Получените изображения се използват за принтиране на ситуационен модел, посредством 3D принтер. Дизайна на конструкциите може да се направи директно върху дигиталния отпечатък. Благодарение на точността на цифровите технологии, крайният продукт – коронки, протези и мостове са много по-прецизни и пасват по-добре, когато се поставят на пациента.