Университетска база за специализация към Медицински Университет – Пловдив

По-ефективно, по-бързо и по-удобно лечение

Високоенергийните диодни лазери са широко използвани в денталната медицина за най-различни процедури:

Лечение на пародонтални заболявания – диодните лазери помагат да се премахне натрупания зъбен камък и стерилизират зъбните джобове. Използват се за обработка на тъканите около зъбите и ги предпазват от натрупването на микроорганизми.

Ендодонтско лечение (лечение на зъбните канали) – високоенергийните диодни лазери могат да се използват за дезинфекция на коренови канали.

Избелване на зъбите

Лечение на афтозни язви – диодния лазер намалява болката и ускорява процеса на заздравяване.

Лечение на херпес и други инфекции на устната кухина – намаляват болката и ускоряват процеса на заздравяване.

Предимства на високоенергийните диодни лазери:

Високоенергийните диодни лазери са изключително прецизни, което позволява на нашият екип от стоматолози да третира конкретни области с невероятна точност.

Не засягат околната тъкан, което позволява по-бързо заздравяване на третирания участък.

Лечебните процедури с подобни лазери са по-малко инвазивни и по-безболезнени, особено когато става въпрос за лечение на венците.

SIX Laser Lancet – Lux – високоенергиен диоден лазер

Six Laser Lancet – Lux е дентален лазер за ежедневната практика. Умален по размери, със Six Laser Lancet – Lux се изпълняват широк спектър от безкръвни манипулации като: пародонтална обработка и кюретаж, ендодонтска обработка и деконтаминация, мекотъканна хирургия и аблация, хемостаза, избелване на зъби и др. В Дентална клиника Бушкалова - Стара Загора, разполагаме с 3 високоенергийни диодни лазера и извършваме всички изброени манипулации.

Високоенергиен диоден лазер - Дентална клиника Бушкалова Стара Загора