Пародонтология

Възпалението на венците е чест проблем от функционален и естетически характер. Появява се в резултат на много фактори – наследственост, травми в захапката, занемарена устна хигиена, некачествени конструкции. Лечението изисква постоянство и подходящи лечебни мероприятия. Показани са физиотерепавтични процедури, основно правило е качествената устна хигиена с подходящи средства. Лечението може да бъде освен консервативно (с медикаменти) и хирургично. Последните години пародонталната хирургия е част от естетичната стоматология. Тя дава възможност за тъканни реконструкции, които да върнат нормата в увредените тъкани. Най-често методите се използват комбинирано. Крайният ефект от лечението си заслужава усилието и средствата.

Лечение на възпалени венци

Пародонтологията е част от стоматологията, която се занимава с възпалителни или естетични проблеми на венците. Изследвания показват, че 90% от 30-годишните страдат от различни форми на пародонтит, причинени от микроорганизми, живеещи и развиващи се в плаката и зъбния камък. Рискови фактори за поява на пародонтит са: тютюнопушене, стрес, генетични фактори, общи заболявания и други. Резултатът от тези възпалителни процеси е постепенна загуба на нивото на костта поддържаща зъбите и тяхното последващо разклащане и падане. Чрез пародонтологично лечение и профилактика, тези заболявания са предотвратими и напълно лечими.

Как протича самият процес?

Първоначалната ни цел:
Да идентифицираме болестотворните микроорганизми и да предприемем индивидуален план на действие за тяхното отстраняване. В Дентална клиника Бушкалова (Мегадент § МДЦ Естетика) този процес се осъществя чрез високоспецифични ДНК тестове, премахване на плака, зъбен камък и налепи, щателно почистване на зъбите с ултразвуков апарат, както и периодични посещения за контролиране на заболяването.

Мерки и възстановителни процедури

За предотвратяване загубата на зъби, подготвяме програма за коригиране на козметичните дефекти при пациентите с пародонтит, както и за козметични корекции на възникналите естетични проблеми. Предлагаме също програма от оздравителни процедури, за предотвратяване задълбочаването на заболяването, за да не се налага изваждане на зъби, и за коректна устна хигиена.
Периодично напомняме за времето и часа за контролен преглед и т.н.

Какви са предимствата за клиента?

Спиране на възпалението;

Спиране на процеса на загубата на кост;

Успешно лечение на инфекцията;

Обсъждане на възможност за пластична пародонтална хирургия;

Възстановяване на загубената кост и корекция на дефектите на венеца;

Възстановяване на дефектите, възникнали от възпалението.

Можете да запазите час за първо посещение още сега.
Обадете се на: 0882 61 82 27 или 0886 12 89 89.

Услуги

Контакти

5/5 - (2 гласs)
bg_BGBulgarian