Университетска база за специализация към Медицински Университет – Пловдив

Какво е козметична стоматология?

Козметична стоматология

Зад този термин стоят множество процедури, чиято цел е да удовлетворят желанието на всеки пациент да се доближи максимално до своето усещане за красота на зъбите. Корекциите могат да бъдат постигнати по различни начини в зависимост от качеството на зъбната тъкан.

Избелване на зъби

За здравите зъби най-ефектно е избелването на зъбите по химичен начин. Това става в кабинета на стоматолога в едно посещение, най-много две. Тази процедура е най-ефективна, но и най-скъпа (избелване до осем тоналности на цвета). По-евтин е методът на избелване чрез поставяне на силиконови шини със специални колектори за избелващия гел. Шините се носят през деня или по време на сън. Тези методи са безболезнени, придружени с лек дискомфорт, който си заслужава усилието в името на красотата.

Тези методи са приложими при наличие на петна от различен характер върху здравите зъби причинени от различни оцветители (медикаменти, чай, кафе, цигари и др.). Пациентите не бива да се притесняват от този начин на въздействие върху здрави зъбни тъкани, защтото те са безвредни, а патентованите им формули сертифицирани. Поддържането на цвета се извършва чрез специални пасти и разтвори.

За умъртвени зъби естетиката се постига изключително чрез възстановявания от керамични фасети, керамични корони или металокерамични конструкции.

Козметичната стоматология има за цел възстановяването на естетиката, индивидуалните критерии за красота и хармония на усмивката. Тук няма възстановяване на функции. По показания на пациента може да се работи и в двете направления – функция и естетика. Това зависи от конкретния случай. Когато се работи по индикации, с качествени и точни за случая материали, а изпълнението е с умение и знание от екипа стоматолог – зъботехник резултатите винаги са отлични.

Услуги

Контакти

5/5 - (3 rating)