Кабинетно избелване на зъби

Кабинетно избелване на зъби

Професионална избелваща система Pure на Axis

Видимо по-бели зъби, само с една процедура в рамките на един час!

Кабинетно избелване на зъби е популярна козметична дентална процедура, която носи моментални видими резултати. Кабинетното избелване на зъби е ефективна процедура за постигане на по-бяла и по-привлекателна усмивка.

В Специализирана Дентална Клиника Бушкалова извършваме професионално кабинетно избелване на зъби с продуктите Pure на швейцарската фирма Axis. Техният продукт за офис избелване съдържа 38% водороден пероксид. Процедурата по избелване на зъбите се извършва само с едно посещение в рамките на един час. Избелващата система Pure е неагресивна и не крие никакви здравословни рискове за пациентите.

За оптимални резултати от избелването

Видимо по-бели зъби само с едно посещение

За постигане на оптимални резултати е необходимо да се извърши професионално почистване на зъбите, поне една седмица преди процедурата по избелване. По този начин ще се отстрани натрупания зъбен камък и налепи по зъбите, а това ще засили видимия резултат от процедурата. По преценка на стоматолога може да се направи избелване в домашни условия, преди да се пристъпи към кабинетното избелване. След професионалното кабинетно избелване също може да се продължи с домашните избелващи системи, за постигане на още по-добър и продължителен ефект. Имайте в предвид, че старите корони и мостове не могат да бъдат избелени, затова при необходимост те трябва да бъдат подменени.

Как протича процедурата по кабинетно избелване на зъби?

Как протича избелването на зъбите

Както бе спомената по-горе, процедурата по професионално кабинетно избелване на зъбите се осъществява само с 1 посещение в рамките на 1 час. Първо трябва да се определи цвета на зъбите на пациента. Спрямо естествения цвят на зъбите се определя кой нюанс на бялото най-много ще подхожда на неговата усмивка.

Преди нанасяне на избелващия гел венците трябва да бъдат подсушени, а върху устните се нанася защитен крем. Поставя се усторазширител и специална гингивална (венечна) бариера, за предпазване на венците и меките тъкани.

След това избелващия гел се нанася директно върху зъбите с дебелина на слоя от 1-2 милиметра. Изчаква се около 15 минути, аспирира се без да се изплаква и се нанася втори път гел отново с дебелина на слоя 1-2 милиметра. Има и трето нанасяне на гела, отново същото количество и за същата продължителност. Накрая зъбите се изплакват добре и се нанася реминализираща пяна. Цветът на зъбите ще се стабилизира около една седмица след избелването. Добре е в първите 48 часа след избелване на зъбите да не се приемат цветни храни и напитки.

Освежаване на зъбите с лек избелващ ефект

Бързо освежаващо избелване

В клиниката извършваме и бързо освежаващо избелване на зъби, което задължително се прави след процедура по професионално почистване на зъбите от плака и зъбен камък. Процедурата трае около 10 минути и носи едно допълнение към оралната хигиена на много достъпна цена.

Поставя се усторазширител и специална гингивална (венечна) бариера, за предпазване на венците и меките тъкани. Избелващият гел се нанася върху зъбите и се активира с помощта на UV лампа със синя светлина. След завършване на процедурата усторазширителя се премахва и устата се измива

Защо да изберем избелване на зъбите?

Защо да изберем избелване на зъби

Кабинетното избелване на зъбите е ефективна процедура, която може да промени външния вид на усмивката и да подобри самочувствието на пациента.

Редовната грижа за устната хигиена и избягването на никотин, кафе, червено вино и други продукти, които могат да оцветят зъбите, могат да помогнат за поддържане на по-дълготрайните резултати от избелването.

Предимствата на кабинетното избелване включват бързи и видими резултати, по-бяла усмивка и дълготраен ефект от избелването. Всичко това става само с една процедура, като резултатите са видими веднага след приключване на терапията.

5/5 - (2 гласs)