Орална хигиена

Орална хигиена

Хигиената на устната кухина e насоченa към диагностика, профилактика и лечение на оралните заболявания. Добрата орална хигиена е фактор, който е от решаващо значение за предотвратяване на по-голямата част от болестите, които засягат здравето на устната кухина. Тя се характеризира с правилното премахване на остатъци от храна и бактериална плака, които при нередовно почистване, ще доведат до появата на зъбен камък, кариес и пародонтални заболявания.

За предотвратяването на такива заболявания посещенията при стоматолог трябва да бъдат редовни (най-малко на всеки 6 месеца) и трябва да бъдат последвани от ежедневна грижа, препоръчанa от лекар. Тази грижа включва правилно почистване с четка (най-малко два пъти дневно), използване на конец за зъби (най-малко веднъж на ден, за предпочитане вечер) и използването на вода за уста.

Ако страдате от симптоми като постоянно кървене или болка във венците по време на четкане, лош дъх и чувствителност, е наложително да посетите стоматолог.

Ултразвуково почистване

Ултразвуково почистване

Лечение, което се състои от отстраняването на бактериалната плака и зъбен камък от зъбните повърхности с помощта на ултразвуков апарат. Целта е премахване на факторите, отговорни за по-голямата част на проблеми с венците и зъбите.

Флуорна профилактика

Флуорна профилактика

Процедура, използвана за профилактика на зъбен кариес и намаляване на чувствителността на зъбите. Прилага се гел, който съдържа флуорни йони. Това химично съединение реминерализира и укрепва зъбния емайл.

Професионално почистване на зъбите

Професионално почистване на зъбен камък

В Специализирана Дентална клиника Бушкалова извършваме професионално почистване на зъбите от плака и зъбен камък с иновативната швейцарска технология Guided Biofilm Therapy (GBT). Това е съвременен подход, който предлага по-ефективна и компексна грижа за зъбите и устната кухина. Насладете се на едно много по-приятно и по-малко болезнено почистване на зъбите с доказано по-добър ефект.

Силанизация

Силантът е покритие върху зъба, което запечатва дълбоки участъци по зъбната повърхност. Това покритие е на основата на фотополимеризираща пластмаса, обогатена с Флуор или Калций, които се излъчват постепенно. То се поставя по дъвкателна повърхност на кътниците.

Поддръжка на извършените лечения

Редовните посещения за орална хигиена са от голямо значение за поддържане на оралното здраве и дълготрайността на лечението, провеждано в Дентална клиника Бушкалова (Мегадент § МДЦ Естетика). По време на тези посещения ние оценяваме състоянието на всички поставени импланти, коронки, мостове, фиксирани протези над естествените зъби или импланти, както и реставрации и ендодонтски лечения, така че да се постигне ранно диагностициране на всяко усложнение. Всички превантивни и терапевтични процедури, проведени по време на тези прегледи, допринасят за дълголетието на тези лечения.

Можете да запазите час за преглед и професионално почистване на зъбите още сега.
Обадете се на: 0882 61 82 27 или 0886 12 89 89.

5/5 - (2 гласs)