0886 12 89 89 megadent.info@gmail.com Пон-Пет 9:00 – 19:00 ч

Контакти

Орална хигиена

Орална хигиена за здрави зъби и красива усмивка.

Хигиената на устната кухина e насоченa към диагностика, профилактика и лечение на оралните заболявания.

Добрата орална хигиена е фактор, който е от решаващо значение за предотвратяване на по-голямата част от болестите, които засягат здравето на устната кухина. Тя се характеризира с правилното премахване на остатъци от храна и бактериална плака, които при нередовно почистване, ще доведат до появата на зъбен камък, кариес и пародонтални заболявания.

За предотвратяването на такива заболявания посещенията при стоматолог трябва да бъдат редовни (най-малко на всеки 6 месеца) и трябва да бъдат последвани от ежедневна грижа, препоръчанa от лекар. Тази грижа включва правилно почистване с четка (най-малко два пъти дневно), използване на конец за зъби (най-малко веднъж на ден, за предпочитане вечер) и използването на вода за уста.

Ако страдате от симптоми като постоянно кървене или болка във венците по време на четкане, лош дъх и чувствителност, е наложително да посетите стоматолог.

Професионално почистване на зъбите с Guided Biofilm Therapy

В Дентална клиника Бушкалова извършваме професионално почистване на цялата устна кухина с иновативната швейцарска технология Guided Biofilm Therapy. Почистване на зъбен камък, премахване на плаката, почистване на езика и дезинфекция на цялата устна кухина. Зъбния камък и плаката са след основните причинители на кариес и заболявания на венците (пародонтит). Редовното професионално почистване на зъбите (поне 2 пъти годишно) е единственият начин за превенция. Според Световната здравна организация (СЗО) кариеса и пародонтита са най-често срещаните заболявания на зъбите.

Без повече страх, без повече болка – с професионална грижа

За съжаление повечето хора все още асоциират посещението при зъболекар със страх и болка. Конвенционалното почистване на зъбите се извършва с остри инструменти – скалери и ротационни инструменти. На практика това е техника от 60-те години на миналия век, която може да увреди зъбите и носи повече болка. Според проучване на немската фондация за защита на потребителите (Stiftung Warentest) при конвенционално почистване на зъбите се премахва само до 50% от биофилма в труднодостъпните места. Това на практика означава, че инфекциозните процеси в устата продължават, тъй като голяма част от вредния биофилм е непокътнат.

За щастие технологиите напреднаха достатъчно, за да се изобрети нещо толкова нежно към зъбите и венците, че някои пациенти сравняват Guided Biofilm Therapy (GBT) със същинско СПА изживяване. Иновативната технология е замислена и разработена в Швейцария. За премахването на плаката и зъбния камък се използват три уреда – AIRFLOW, PERIOFLOW и PIEZON. Въздушната струя AIRFLOW е основната част от процедурата. Уреда AIRFLOW използва нежна струя от топла вода и въздух, в комбинация с пудра PLUS. По този начин нежно и деликатно се отстранява плаката, зъбния камък и оцветяванията по зъбите. След това с помощта на уреда PERIOFLOW се прави подвенечно отстраняване на плаката. По този начин е почистват дълбоките пародонтални джобове. Накрая с уреда PIEZON нежно и минимално инвазивно се отстранява остатъчния зъбен камък от труднодостъпните места.

Крайният резултат е искрящо чисти и бели зъби, в съчетание с максимално предпазване от кариес и пародонтит. Чистите и здрави зъби са предпоставка за подобряване на общото здравословно състояние на организма. Проучванията показват, че много болести, в това число сърдечно-съдови, диабет, дихателни нарушения и други, могат да бъдат предизвикани от лоша орална хигиена и заболявания по зъбите. Това е изключително важно за бременни жени. Затова професионалното почистване на зъбите е правилния избор за всеки, който не прави компромиси със здравето си.

По време и след извършване на процедурата нашите дентални специалисти ще ви дадат ценни насоки, как да поддържате перфектна орална хигиена. Ще ви препоръчаме подходящи дентални продукти за профилактика и хигиена, благодарение на които постигнатия лечебен и естетичен резултат ще бъде надграден и запазен възможно най-дълго.

Поддръжка на извършените лечения

Редовните посещения за орална хигиена са от голямо значение за поддържане на оралното здраве и дълготрайността на лечението, провеждано в Дентална клиника Бушкалова (Мегадент § МДЦ Естетика). По време на тези посещения ние оценяваме състоянието на всички поставени импланти, коронки, мостове, фиксирани протези над естествените зъби или импланти, както и реставрации и ендодонтски лечения, така че да се постигне ранно диагностициране на всяко усложнение. Всички превантивни и терапевтични процедури, проведени по време на тези прегледи, допринасят за дълголетието на тези лечения.

Ултразвуково почистване

Лечение, което се състои от отстраняването на бактериалната плака и зъбен камък от зъбните повърхности с помощта на ултразвуков апарат. Целта е премахване на факторите, отговорни за по-голямата част на проблеми с венците и зъбите.

Флуорна профилактика

Процедура, използвана за профилактика на зъбен кариес и намаляване на чувствителността на зъбите. Прилага се гел, който съдържа флуорни йони. Това химично съединение реминерализира и укрепва зъбния емайл.

Силанизация

Силантът е покритие върху зъба, което запечатва дълбоки участъци по зъбната повърхност. Това покритие е на основата на фотополимеризираща пластмаса, обогатена с Флуор или Калций, които се излъчват постепенно. То се поставя по дъвкателна повърхност на кътниците.

Можете да запазите час за преглед и професионално почистване на зъбите още сега.
Обадете се на: 0882 61 82 27 или 0886 12 89 89.

1Коментар