Университетска база за специализация към Медицински Университет – Пловдив

Поставяне на фасети - Стара Загора

За сияйно бели зъби и естетически красива усмивка – поставянето на фасети е една от най-подходящите дентални процедури.  Изработват се от много тънък слой цирконий, керамика или фотополимерен материал, който се нанася върху видимата повърхност на зъба.

Изработват се по поръчка за всеки отделен човек, тъй като се различават по своята форма, цвят и размер. За всеки пациент се изготвя индивидуален лечебен план, след като се направи обстоен преглед на зъбите и устната кухина. Освен в естетичната дентална медицина, понякога фасетите са ефективно средство и при възстановителни дентални процедури. 

Ако искате да заблестите с нова Холивудска усмивка, не се колебайте да се свържете с нас.

Поставяне на фасети - Естетична стоматология

Фасети предлагани в Специализирана Дентална Клиника Бушкалова

Порцеланови фасети

Порцелановите фасети прилепват идеално към предната част на зъбите. Този вид естетичен материал придава естествена красота на усмивката, поради светлопропускливостта на порцелана. Устойчиви са на оцветяване и са много дълготрайни. По естетичен вид, здравина и биосъвместимост са едно от най-добрите решения за нова блестяща усмивка.

Циркониеви фасети

Циркониеви фасети в Дентална клиника Бушкалова

Цирконият е най-здравия дентален биоматериал. Той има отлична биосъвместимост и дълъг живот. На външен вид се доближава най-много до покритието на естествените зъби и е отличен вариант за хора, които имат алергии към метал. Циркониевите фасети се изработват с компютъризираната система CAD-CAM, която е последна дума на техниката. Циркониевото покритие не позволява образуването на петна по зъбите, а при правилна поддръжка живота им може да достигне над 20 години. 

Фотополимерни (Композитни) фасети

Фотополиметните фасети са бондинг възстановявания с използването на композит или керамика. Тук вече материалът е естетичен фотополимер от много висок клас. Основното предимство е, че по-малко се изпилява твърдата зъбна тъкан. Друго предимство е, че те са по-бюджетен вариант в сравнение с предходните. Недостатък обаче е по-честата поддръжка, в сравнение с останалите материали. 

Предимства на фасетите

Отлично решение за красива и естетична усмивка;

Покриват видимата част на зъбите и ги уеднаквяват;

Предпазват здравите тъкани на зъба и са устойчиви на оцветявания;

Изискват минимално изпиляване на зъбите и имат дълъг живот;

Освен това специално при композитните фасети корекции могат да се правят бързо и лесно, дори след като са поставени.

Имате ли нужда от фасети?

Фасетите променят цвета, формата и размера на естествените зъби и решават редица стоматологични проблеми като:

Оцветявания по зъбите, причинени от тютюнопушене, храни, напитки и др;

Запълване на разстояние между зъбите;

Криви и скупчени зъби;

Напукани или счупени зъби;

За скриване на стари, естетически не добре изглеждащи пломби;

Проблеми със захапката;

Неравна или тясна усмивка.

Как протича процеса по поставяне на фасети

Как протича процеса по поставяне на фасети

При циркониевите и порцеланови фасети се изисква повече от едно посещение при зъболекар. В болшинството от случаи обаче две посещения са достатъчни. Най-напред обаче се изработва проект за новата визия на усмивката. Фасети с различен цвят, размер и големина се поставят до естествените зъби на пациента, за да може той да види и одобри новата си усмивка.

При първото посещение много тънък слой от емайла се отстранява, след което се взема отпечатък. По този отпечатък се създадат фасетите. Естествено не напускате стоматологичния кабинет с изпилени зъби, затова се поставя временно покритие.

Второто посещение се прави, когато фасетите са вече готови. Първо се отстранява временното покритие, след което готовите изделия се поставят с помощта на специално лепило.

При фотополимерните фасети цялата процедура може да бъде завършена само в рамките на едно посещение, ако преди това разбира се е извършен обстоен преглед на зъбите и венците. 

Поддръжка на фасетите

По принцип не изискват някаква специфична грижа, много време и усилия. Спазвайте златните правила за добра орална хигиена и не би трябвало да имате проблем. Ежедневното четкане на зъбите и почистване с конец са напълно достатъчни в този случай.

Добре е се сложите край на някои вредни навици, като гризане на нокти, почукване с твърди предмети по зъбите или консумация на прекалено твърда храна. Някои хора страдат от бруксизъм (скърцане със зъби по време на сън). В такива случаи е добре да се помисли за нощен предпазител за защита на зъбите.

Фасети Стара Загора

Изработка на фасети в Дентална клиника Бушкалова

В Специализирана Дентална Клиника Бушкалова (Мегадент и МДЦ Естетика) – Стара Загора, процеса по изработка и поставяне на фасети е затворен напълно, тъй като в нашата зъботехническа лаборатория Тотал Мегадент разполагаме със системата CAD-CAM. Тук идвате за първичен преглед и консултация, вземаме ви отпечатък, произвеждаме самите фасети и накрая ги поставяме върху зъбите. 

Обадете се на: 0882 61 82 27 или 0886 12 89 89.

5/5 - (4 rating)