Ортодонтско лечение с брекети.

Каква е необходимостта и ползата от ортодонтското лечение.

Какви са целите на ортодонтското лечение?

Ортодонтското лечение има за цел да профилактира и коригира неправилно подредени зъби, разстояния между тях или струпването им във фронталния участък поради липса на достатъчно място.

Какви ортодонтски техники на лечение използваме?

  • Профилактични функционални апарати – те имат за цел да отстранят вредни навици, като дишане през уста, смучене на устна, подпъхване на езика между зъбите, като оформят зъбните дъги и насочват пробива на постоянните зъби в правилна позиция.
  • Фиксирана техника (брекети) – най-универсалната система за ортодонтско лечение, като разнообразието от брекети е огромно, в зависимост от деформацията.
    • Естетични брекети – те са изработени от керамика и сапфир и се залепват по външната страна на зъбите.
    • Лингвални брекети – те се поставят от вътрешната страна на зъбите и са напълно невидими за околните. Обикновено са метални.
    • Метални брекети – те са класическото ортодонтско лечение. Изработени са от метал и се залепват по външната страна на зъбите. С този вид брекети може да се лекуват както дефекти в подреждането на зъбите, така и дефекти в захапката.
  • Прозрачни снемаеми алайнери – вакуумно изработени шини, които са незабележими, по предварително изготвена дигитална подредба на вашите зъби и комфортни (без метални винтове и кукички). Те са прозрачни и тънки и местят зъбите стъпка по стъпка. Шините са снемаеми и пациентът може да ги сваля по време на хранене и миене на зъбите.

Какви са последствията от ненавременното лечение?

Ненавременното лечение води до влошаване на оралната хигиена, възпаление на венците и зъбодържащия апарат, също така може да причини инфекции и други проблеми в устната кухина, като някои от тях са появата на кариеси, трудности при дъвченето на храна, загуба на зъби и проблеми с челюстта.

Какви са ползите от ортодонтското лечение?

Навременното лечение води до премахване на дискомфорта, коригиране на захапката и подобряване на оралната хигиена.

Галерия

Оценете ни

Оставете коментар

bg_BGBulgarian