Ендодонтски микроскоп Semorr

Ендодонтски микроскоп

В Специализирана Дентална Клиника Бушкалова (Мегадент § МДЦ Естетика) работим е Ендодонтски микроскоп Semorr с вградена 4К Ultra HD цифрова камера за директно наблюдение и заснемане на снимки и видео. Фирмата “Semorr” e един от най-големите производители на микроскопи в Китай, a системата за запис на изображения е базирана на ултра-сложния образен сензор на Sonny. Записаните данни могат да се прехвърлят безжично директно към компютъра. Освен това контрола върху вградената камера може да се осъществява посредством телефон, след като се инсталира приложение. Увеличението е от 3.6 до 23 пъти, а използваните лещи са 200 – 400 mm.

Високата резолюция на снимките (12 мегапиксела) и възпроизвеждането на 4К Ultra HD видео позволява на нашите специалисти да имат много ясна, точна и прецизна картина, за това какво се случва в устата на пациента. Благодарение на тази съвременна технология ние имаме възможност да лекуваме нашите пациенти по най-добрите утвърдени световни стандарти.

Ползи при лечение с ендодонтски микроскоп

При провеждането на ендодонтско лечение често се налага специалиста ендодонт да разгледа по-отблизо зъбната коренова система с помощта на микроскоп. Многократното увеличение на изображението, което дава микроскопа позволява много по-ефективно и точно ендодонтско лечение. Ендодонтски микроскоп може да се използва при по-трудни случаи на кариес, запушвания на кореновите канали, канални инфекции и други проблеми, които засягат зъбната пулпа.

Ендодонтско лечение под микроскоп

Микроскопът позволява на ендодонта да види и достигне много по-дълбоко в кореновата система на зъба, отколкото е възможно с невъоръжено око или с обикновена лупа. При лечение с микроскоп, ендодонтът използва много малки инструменти, за да почисти и запълни кореновите канали. Тези инструменти са изключително тънки и могат да достигнат и почистят най-трудно достъпните места в кореновата система на зъба.

Ендодонтското лечение с микроскоп е най-ефективната и безболезнена опция за лечение на сериозни проблеми с кореновата система на зъба.

bg_BGBulgarian