Циркониеви коронки Стара Загора

Изработка на циркониеви коронки

В Специализирана Дентална Клиника Бушкалова (Мегадент и МДЦ Естетика) – Стара Загора, процеса по изработка и поставяне на циркониеви коронки е затворен напълно, тъй като в нашата зъботехническа лаборатория Тотал Мегадент разполагаме със системата CAD-CAM за изработка на висококачествени коронки. За допълнителни въпроси и консултации не се колебайте да се свържете с нас. На всеки пациент се прави индивидуален лечебен план, след обстоен преглед на зъбите и устната кухина.

Не правете компромиси с естетичния вид на зъбите, защото красивата усмивка носи повече щастие и увереност.

Кога имаме нужда от поставяне на циркониеви коронки?

Циркониеви коронки

В стоматологичната практика има много случаи, които налагат поставянето на зъбна коронка. Ето кои са най-често срещаните:

Когато от зъбите се отчупват малки парченца;

Когато зъб, на който е поставена много голяма пломба, започне да се пропуква;

При вътрешни фрактури на зъба, които по време на дъвчене причиняват болка (Синдром на спукания зъб);

Зъби, на които е проведено лечение на коренов канал;

Зъби, при които е настъпила необичайна визуална промяна.

Защо циркониеви коронки?

Биосъвместимост и естетика

Предимства на циркониевите коронкиЦирконият е опция номер едно за много дентални специалисти, заради своята биосъвместимост. Освен това по-малко бактерии се прикрепят към повърхността на този материал, а това намалява възможността от поява на петна по венците. Цирконият се счита за напълно безопасен, тъй като е много малко вероятно да причини възпаление. Това е отлична алтернатива за пациенти, които са алергични към метал и поради тази причина не могат да си поставят металокерамични коронки.

Издръжливост

Едно от най-големите предимства на циркониевите коронки е тяхната издръжливост. Смята се, че това е най-здравият естетичен материал. Той е 10 пъти по-здрав от естествения зъбен емайл. Шансовете да се напука или отчупи са малки, но все пак цирконият не е толкова гъвкав, колкото метала.

Циркониевите коронки имат много дълъг живот

Циркониевите коронки не се оцветяват, не се образуват петна по тях, поради което при правилни грижи една такава коронка може да изкара и цял живот. Повечето дентални клиники дават гаранция за циркониеви коронки от 10-15 години.

Лесни за поддръжка

Поддръжката на циркониеви коронки по никакъв начин не се различава от грижата за вашите естествени зъби. Редовното миене с четка и почистване с конец са достатъчни за гарантиране на дълъг живот на коронката.Освен това циркониевите коронки не стават на петна от кафе, вино и никотин, но това разбира се не означава, че трябва да неглижирате поддръжката им.

От всичко казано по-горе можем да заключим, че циркониевите коронки са по-добри от всички останали зъбни възстановявания заради своята здравина и дълъг живот. Много е трудно да се напукат или отчупят, а като бонус на външен вид приличат на естествени зъби. Поддръжката им е много лесна и включва само четкане и почистване с конец. Цирконият е висококачествен материал, който няма странични ефекти. Освен това той намалява вероятността от образуване на плака, развитие на бактерии и пародонтоза.

Цирконият е най-здравия дентален биоматериал. Той има отлична биосъвместимост и дълъг живот. На външен вид се доближава най-много до покритието на естествените зъби и е отличен вариант за хора, които имат алергии към метал. Циркониевите коронки се изработват с компютъризираната система CAD-CAM, която е последна дума на техниката.

Можете да запазите час за първо посещение още сега.
Обадете се на: 0882 61 82 27 или 0886 12 89 89.

5/5 - (2 гласs)
bg_BGBulgarian