Психологическа подготовка

Психологическа подготовка за посещение на зъболекар

Страхът от стоматологично лечение при някои пациенти е патологичен, т.е. те са готови да понесат недобър външен вид, недобра хигиена, болки, само и само да не бъдат подложени на “мъчение с машинка” от страна на стоматолога. Само в краен случай, понякога с риск за живота, с температура, отоци и нетърпими болки, те са склонни да се лекуват.

Психологическата подготовка започва в ранна детска възраст. Тогава е времето, когато се формират отношенията пациент – стоматолог и остават трайни във времето. Това прави изключително отговорна работата с деца, и тя трябва да се осъществява от добри детски специалисти. При възрастни пациенти проблемът е сериозен, но не и нерешим. Съществуват система и методи, които при добро познаване и боравене от страна на стоматолога дават отлични резултати. Трябва просто да опитате. Обикновено след тези интервенции пациентите се чудят как са могли толкова дълго време да бъдат в плен на своя страх.

Ароматерапията е метод на въздействие върху психиката и физиката чрез активни съставки на маслодайни растения. Това е древен метод. Неговото добро познаване и включването му в лечебните процедури днес ни помага и дава отлични резултати.

В клиниката разполагаме и с отлично оборудвана операционна зала. Поради това провеждаме и психологическа подготовка на деца и възрастни, на които им предстои дентално лечение под пълна анестезия. 

Можете да запазите час за първо посещение още сега.
Обадете се на: 0882 61 82 27 или 0886 12 89 89.

Услуги

Контакти

5/5 - (3 гласs)
bg_BGBulgarian