0886 12 89 89 megadent.info@gmail.com Пон-Пет 9:00 – 18:00 ч

Контакти

Дентална детска стоматология

Работата с деца е предизвикателство за стоматолога. Тези пациенти са особено недоверчиви, поради страха от неизвестното в кабинета и лекаря. Много е важно те да бъдат предразположени да превъзмогнат съмненията и болката, за да бъдат в бъдеще добри пациенти.

При нас в МЕГАДЕНТ се провежда мотивация за лечение, към децата се подхожда с търпение и внимание, лечението е съпътствано от игри и шеги, за да се чувстват децата в приятелска и приятна атмосфера.

Детска стоматология Мегадент

Здравите временни зъби са важни както за нормалното хранене на детето, така и за правилното и своевременно израстване на постоянните зъби. Появата на кариес на временните зъби се характеризира с бели петна по емайла до промяна на цвета в кафяв. При временните зъби усложненията на кариеса (пулпит, гангрена, абцес) настъпват бързо. Именно ранната диагностика и адекватно лечение са от особено значение, за да се запазят здрави зъбите. Не бива да се забравя също, че предпазването от заболяване е най-доброто лечение. Профилактиката се изразява в приемане на качествена храна, предпазване от общи заболявания, редовна и добра устна хигиена. Не забравяйте, че родителите са тези, които изграждат навиците за орална хигиена на своите деца! Необходимо е измиване на зъбите два пъти – сутрин и вечер с четка и подходяща паста, използване на конец, жабурене с вода за уста. Родителите трябва да водят редовно детето на профилактични прегледи, да му осигурят достатъчно витамини и минерали, да ограничат вредните храни и навици.

 

Ние в МЕГАДЕНТ ви предлагаме и силанизиране (запечатване) на фисурите на детските зъби, което предпазва от развитие на кариес. Процедурата се прави регулярно през определен период от време до 12-14 година на детето, когато вече са изградени добри хигиенни навици.

В последно време за превенция на зъбното здраве се говори много, но почти нищо не се прави. Държавата и действащото законодателство са оставили грижата за денталното здраве като инициатива на всеки пациент. Нивото на здравна култура на родителите на децата трябва да бъде на необходимото равнище, за да не бъдат малките пациенти твърде уязвими.

Родители, поне веднъж годишно децата трябва да посещават стоматологичния кабинет.

Детска дентална стоматолигя

Дария Борисова