Професионално почистване на зъби с Guided Biofilm Therapy

Зъбен камък и плака – 10 причини за редовно професионално почистване на зъбите

Редовно професионално почистване на зъбите

Редовното почистване на зъбите от зъбен камък и плака носи не само по-красива и бяла усмивка, но и подобрява цялостното орално здраве. Натрупването на зъбен камък и плака може да има сериозни последствия върху здравето на зъбите и венците. Препоръчва се професионално почистване на зъбите да се прави на всеки 6 месеца.

В Специализирана дентална клиника Бушкалова извършваме почистване от зъбен камък и плака с Guided Biofilm Therapy – иновативна швейцарска технология, която е минимално инвазивна, с най-високо ниво на комфорт, безопасност и ефективност.

Ето кои са 10-те най-важни причини да не отлагаме почистването на зъбен камък и да ходим редовно на такава процедура:

Предотвратява заболявания на венците

Професионалното почистване на зъбите предотвратява заболявания на венците.

Както споменахме по-горе, редовното почистване на зъбите от зъбен камък и плака играе много важна роля за цялостното орално здраве. Едно от най-големите предимства е, че предотвратява заболявания на венците. Натрупването на бактерии води до възпаление на венците. Нелекуваните възпаления пък могат да доведат до отдръпване на венците и дори загуба на зъб. Професионалното почистване на зъбите предпазва зоната около венците от натрупване на зъбен камък и плака и по този начин значително намалява риска от възпаление на венците.

Предпазва от кариес

Професионалното почистване на зъбите предпазва от кариес.

Всеки знае, че редовното миене на зъбите и почистване с конец е фундаментално за поддържането на добра орална хигиена. Това обаче не винаги е достатъчно за предпазване на зъбите от развитие на кариес. Тук на помощ идва професионалното почистване на зъбите от зъбен камък и плака, което допълнително защитава зъбите от кариес.

Кариесът се образува от опасните бактерии, които полепват и се развиват по повърхността на зъбите. Професионалното почистване на зъбния камък и плаката значително намалява риска от развитие на кариес. В дългосрочен план усмивката ви ще бъде бяла и здрава и ще ви се налага по-рядко да ходите на зъболекар.

Подобрява цялостната орална хигиена

Професионалното почистване подобрява цялостната орална хигиена

Професионалното почистване на зъбите от зъбен камък и плака води до цялостно подобряване на оралната хигиена и оптимално здраве на зъбите. Благодарение на него се почистват зони, които не могат да бъдат достигнати с четка и конец. Премахва се бактериите, които причиняват лош дъх и кариес. Няма как да имате отлична орална хигиена и добро орално здраве, ако не почиствате зъбите от зъбен камък и плака поне 2 пъти в годината.

Подобрява външния вид на зъбите и венците

Професионалното почистване подобрява външния вид на зъбите и венците.

Професионалното почистване на зъбен камък и плака може значително да подобри естетичния вид на вашата усмивка. Това означава по-чиста и по-ярка усмивка, без оцветявания по зъбите, причинени от бактерии върху емайла. Почистването на зъбите има лек избелващ ефект, което подпомага да се възвърне естествения бял цвят на зъбите.

Увеличава дълготрайността на стоматологични възстановявания

Професионалното почистване увеличава дълготрайността на стоматологичните възстановявания.

Редовното почистване на зъбния камък и плаката увеличава живота на дентални възстановявания, като пломби, коронки и импланти. Така се постига двоен положителен ефект – от една страна зъбите се предпазват от кариес и възпаление на венците, от друга страна вече извършените дентални възстановявания ще се запазят по-дълго във времето.

Намалява чувствителността на венците

Професионалното почистване намаля чувствителността на венците.

Чувствителните венци са неприятно състояние, което за съжаление много хора изпитват. Натрупването на зъбен камък и плака е един от основните причинители на чувствителни венци. Четкането на зъбите и почистването с конец намаля образуването на зъбен камък и плака, но не може да замени професионалното почистване, което трябва да се извършва веднъж на всеки 6 месеца. Намалената чувствителност на венците подобрява цялостното здраве на устната кухина и връща комфорта при хранене и пиене на течности.

Възстановява PH баланса и носи свеж дъх

Редовното почистване на зъбен камък и плака възстановява правилния PH баланс на устната кухина. Зъбния камък и плаката водят до повишаване на киселинността, а това от своя страна е предпоставка за лош дъх. Бактериите причиняващи лош дъх се отстраняват много добре, а това е гаранция за дълготраен свеж дъх.

Прави четкането по-ефективно

Професионалното почистване на зъбите прави четкането по-ефективно.

Редовното почистване на зъбите от зъбен камък и плака прави миенето на зъбите по-ефективно, особено при четкане на труднодостъпни места. Професионалното почистване отстранява зъбния камък от труднодостъпните места на устата, като например под линията на венците, близо до задните кътници, около корони или мостове. След това редовното четкане и почистване с конец в тези зони става много по-лесно и ефективно.

Може да предотврати скъпи дентални процедури, като лечение на коренови канали

Професионалното почистване на зъбите може да предотврати скъпи дентални манипулации.

Редовното почистване на зъбен камък и плака може да предотврати сериозни дентални проблеми. Зъбният камък и плаката се натрупват с течение на времето и увреждат венците и зъбния емайл, което улеснява бактериите да се промъкнат в меките тъкани и да причинят гниене. Навременната и адекватна грижа за зъбите изисква по-малко време и излиза много по-евтино от последващите скъпи лечения, причинени от безконтролното развитие на бактериите.

Унищожава бактериите, които могат да причинят лош дъх и инфекция

Професионалното почистване на зъбите унищожава бактериите.

Плаката и зъбния камък са нещо повече от козметични проблеми и могат да имат серизни последици за общото дентално здраве. Затова е много важно на всеки 6 месеца да се прави професионално почистване на зъбите. То ще намали до минимум бактериите, които могат да причинят лош дъх, инфекция или увреждане на зъбите и венците.

Заключение

Професионално почистване на зъбен камък

Ако искате да имате здрави зъби, свеж дъх и красива усмивка, редовното почистване на зъбите (поне 2 пъти в годината) от зъбен камък и плака е задължително условие. Висококачествените швейцарски уреди (AIRFLOW, PERIOFLOW и PIEZON), с които работим в нашата клиника отстраняват напълно зъбния камък и плаката, дори в най-труднодостъпните места. Това премахва бактериите, които причиняват лош дъх и инфекции, като същевременно след процедурата ежедневното четкане на зъбите е много по-ефективно, тъй като премахва по-лесно плаката. Затова, ако искате да се радвате на красива и здрава усмивка не забравяйте редовно да посещавате зъболекаря за професионално почистване на зъбите.

5/5 - (1 глас)

Оставете коментар

bg_BGBulgarian