Симпозиум в Швейцария с участието на д-р Бушкалова и Иван Палийски

Симпозиум в Швейцария на тема: Биомиметична възстановителна дентална медицина

Биомиметична възстановителна дентална медицина

Симпозиумът в Швейцария на тема „Биомиметична възстановителна дентална медицина“ – бе с ексклузивното участие на д-р Паскал Мане, Дидие Диечи и още изявени лектори. Професори от Швейцария присъстваха на специален Конгрес – бенефис на проф. Урс Белсер, техен колега и незаменим ментор.

Симпозиум в Швейцария
Д-р Бушкалова на грандиозното дентално събитие в Швейцария
Д-р Бушкалова разговаря с Паскал Мане

Събитието се проведе в средата на януари и в него участие взеха д-р Диана Бушкалова и зъботехник Иван Палийски като партьори в Специализирана дентална клиника Бушкалова и СМТЛ Тотал Мегадент. 

Това бе едно от грандиозните събития в света на денталния свят в началото на годината. Основна тема в проведения симпозиум бе клинична практика. свързана с Биомиметична възстановителна дентална медицина, представяне от д-р Паскал Мане. Основната концепция на този подход в денталната медицина е колкото се може по-голямо запазване на естествените зъби. По-задълбочено разбиране на биологията, морфологията, механиката и функцията на интактните зъби. Отстраняване само на болната тъкан и запазване на 100% на здравата тъкан.

Естетична стоматология симпозиум в Швейцария

Биомиметичната възстановителна дентална медицина значително се различава от традиционните дентални подходи, при които често се жертва здрав емайл, дентин и дори пулпа, за да може денталните възстановявания да са по-устойчиви и дълготрайни.

След проведено специално обучение от д-р Паскал Мане в Женева през 2022 г. сега на проведения симпозиум д-р Бушкалова се запозна отново с доказани адхизивни протоколи, при които в пълна степен важи максимата „по-малкото е повече“ или „с минимума се постига максимума“. Адхизивните възстановявания в комбинация с композитни материали са ключов елемент при прилагането на биомиметични възстановявания.

Дентални възстановителни процедури

Минимално инвазивните подходи в денталната медицина изискват вземане на решения въз основа на четирите най-важни елемента – наука, пациент, здрав разум и опит. Черпейки опит от пионерите в тази сфера ние ще приложим техните възгледи и техники, за да може нашите пациенти да се радват на красиви, естетични усмивки при максимално щадящ подход на работа.

Като лидер на пазара на дентални услуги в България, ние от Специализирана дентална клиника Бушкалова се стремим винаги да сме в крак с най-новите тенденции в денталното лечение, за да предоставим най-добрата услуга на нашите пациенти. Здравето и личната удовлетвореност на пациентите са наша основна задача.

Перфектна естетика на зъбите

Денталната медицина се развива много бурно през последните десетилетия и затова е много важно да сме в крак с новите тенденции и протоколи на работа. Непрестанно се надграждаме и се стремим да сме в крак с времето, за да може нашите пациенти да получат възможно най-доброто, което може да се предложи на пазара. Нашата професия винаги е имала за цел да поддържа оралното здраве и функционалност в дългосрочен план. В Специализирана дентална клиника Бушкалова обаче ние залагаме на един малко по-различен подход, при който провеждаме персонализирано лечение с холистичен подход. Нашата цел е пациента не само да има здрави зъби и красива усмивка, а да подобри общото си здравословно състояние, като постигне една по-дълбока осъзнатост за здравето си и се откаже от вредните навици. Специално внимание отделяме на колаборацията зъболекар – зъботехник, тъй като само при добра екипна работа могат да се постигат оптимални резултати!“ – сподели д-р Бушкалова.

Д-р Бушкалова на симпозиума в Швейцария

Швейцарската стоматология има значителен принос в областта на възстановителната дентална медицина и имплантологията. Постоянно излизат нови разработки и поради тази причина за един практикуващ зъболекар става все по-трудно да следи новостите. Основната цел на този симпозиум бе именно в рамките на един ден да очертае всички значими нови достижения в областта на реконструктивната дентална медицина. Бяха демонстрирани знания и умения, които са от фундаментално значение за възстановителната дентална медицина и имплантологията.

5/5 - (1 глас)

Оставете коментар

bg_BGBulgarian