Университетска база за специализация към Медицински Университет – Пловдив

5 предимства на бондинга

5 предимства на бондинга

Едно от първите неща, които правят впечатление във външния вид на даден човек е усмивката и зъбите. Никой не харесва криви, оцветени или счупени зъби.

Един от начините да се радвате отново на красива и здрава усмивка е посредством денталната процедура – Бондинг.

Какво представлява бондинга?

Бондингът е дентална процедура, при която върху лекуваните зъби се нанася композитен материал с естествения цвят на зъбите. Този материал след това се втвърдява посредством LED светлина, известна още като полимеризираща светлина.

Естествено преди да пристъпи към дадено дентално лечение всеки пациент иска да събере възможно най-много информация. Да претегли плюсовете и минусите на конкретната дентална процедура и в крайна сметка да реши да започне лечението.

За щастие бондингът с дентална процедура, която има доста предимства и е идеалния избор за пациенти с леки или дребни зъбни дефекти.

Ето кои са основните предимства на Бондинга:

Бондинга е по-бюджетна естетична дентална процедура

Бондинга е по-евтина естетична дентална процедура

Често хората подценяват денталното си здраве и не му обръщат голямо внимание. Това обаче е голяма грешка, тъй като денталното здраве е пряко свързано с общото здравословно състояние на организма. Един от основните фактори, който спира много хора да се грижат оптимално за зъбите си е цената. За щастие бондинга е доста по-икономичен вариант в сравнение с други естетични дентални лечения, което го превръща в по-достъпна алтернатива за един много по-широк кръг от хора.

Бондинга изисква по-малко време

Това дентално лечение изисква по-малко време в сравнение с другите видове естетични дентални процедури. Лечението може да бъде завършено само с едно посещение при зъболекаря. Освен това при бондинга няма нужда от изделия изработени в зъботехническа лаборатория. Нанасянето на композитен материал върху лекуваните зъби и подравняването на зъбите в повечето случаи се извършва дори без необходимост от ортодонтско лечение.

Безопасна и сигурна дентална процедура

Бондинга е безопасна и сигурна дентална процедура

Използваните в миналото сребърни пломби отделят с времето вредни химични вещества, които причиняват увреждане на тялото. При бондингът се използва композитен материал, а той е напълно чист и биосъвместим. Не съдържа никакви вредни химикали или вещества, които могат да увредят тялото ви. Композитния материал се свързва директно със зъбите и създава идеално уплътнение, което предотвратява разпространението на микроби и предпазва от развитие на инфекции.

Емайлът остава непокътнат

За разлика от други естетични дентални процедури, при бондинга не се уврежда емайла на зъбите. Изпиляването е минимално, зъбите просто се почистват леко, за да може върху тях да се нанесе композитния материал и да се създаде желаната форма.

Естетични предимства

Бондингът е най-предпочитаната естетична и козметична процедура за лечение на дребни или средни зъбни дефекти. Може да се избере композитен материал, който съответства на цвета на зъбите. По този начин третираната зона ще има същия цвят като естествените нюанси на емайла. По този начин денталния бондинг става толкова идентичен с емайла, че е невъзможно да бъде забелязан.

Композитния материал използван при бондинга запълва празнините между зъбите, подравнява ги и връща блясъка и красотата на усмивката. Добрата естетика и приемливата цена са двата фактора, които най-често карат пациентите да изберат точно тази дентална процедура.

Как да се грижим за зъбите след бондинг

Оралната хигиена е задължителна. Мийте зъбите поне 2 пъти дневно.

Почиствайте зъбите с конец поне веднъж дневно и изплакнете с вода за уста.

Винаги използвайте флуорирана паста за зъби, тъй като тя втвърдява зъбния емайл и намалява риска от кариес.

Ограничете киселинните напитки като плодови сокове, кафе, чай и безалкохолни напитки. Киселините омекотяват зъбния емайл. Внимавайте и с приема на храна с високо съдържание на захар, тъй като захарта също уврежда зъбния емайл.

Откажете се от цигарите, тъй като цигарите обезцветяват зъбите и водят до разлагане на емайла.

Посещавайте редовно зъболекарския кабинет за рутинни прегледи.

Ако искате и вие да се радвате на нова красива усмивка, не се колебайте да се свържете с нас. В Специализирана дентална клиника Бушкалова работим с отлични композитни материали, разполагаме с отлична база, апаратура и най-ценното от всичко – отдадени специалисти, които ще върнат усмивката на лицето ви. Бондингът е най-добрата естетична дентална процедура, когато става въпрос за дребни до средни зъбни дефекти. Разбери още затова, как да имаш мечтаната усмивка. Запази час за преглед, за останалото ще се погрижат нашите лекари по дентална медицина.

5/5 - (1 глас)

Оставете коментар