Направи добро! Помогни на някого да се усмихне!

По повод Световния ден на усмивката

Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) призовава:

„Направи добро! Помогни на някого да се усмихне!” 

В петък, 5 октомври, АДМБ ще организира по цялата страна малки „усмихнати празници” за децата

По традиция Световният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на октомври (през 2012 г. датата е 5 октомври).

Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) се присъединява към идеята на американския график Харви Бел – автор на този празник и на „усмихнатото човече”– този ден да бъде „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне“.

В тази връзка в петък, 5 октомври, АДМБ ще организира по цялата страна малки „усмихнати празници” за деца от социални домове, деца с увреждания, детски отделения в болници и др.

Точно в 12.00 ч. децата ще пуснат в небето разноцветни балончета с изображението на усмихнатото човече. Ще бъдат раздадени подаръци, лакомства, клоуни ще забавляват малчуганите. Ще има още изненади.

Д-р Венета Павлова, председател на АДМБ, призовава: „Нека през този ден – началото на есента, когато се нуждаем от повече ведрост – всеки от нас да направи добро и да помогне на някого да се усмихне – да го стори според възможностите си. Един добър жест е достатъчен, за да изгрее „усмихнатото човече” върху лицето на всяко българско дете”.

С отбелязването на този празник АДМБ също така желае да напомни на българите, че истинската, природно създадена усмивка се съхранява чрез редовна профилактика и добро орално здраве. Нека всяка година първият петък на октомври ни напомня и за това.

Ето как и ние от Мегадент отбелязахме този ден:

Световен Ден на Усмивката

Оценете ни

Leave a Reply