База за практическо обучение на специализанти по детска дентална медицина към Медицински университет – Пловдив

Лечение на кариес с дентален лазер

Лечение на кариес с дентален лазер

Представете си стоматология без инжекцията, с която се поставя упойка. Без традиционните зъболекарски инструменти, издаващи познатите на всички звуци. Много хора изпитват притеснение, когато трябва да посетят зъболекарски кабинет, заради неудобството, което изпитват. За щастие в наши дни има друга възможност за лечение на кариеси, посредством дентални лазери. Лазерната стоматология се използва за лечение на кариеси и спестява по-голяма част от дискомфорта, който хората изпитват при стандартните процедури. Само си представете как зъбобола изчезва и кариеса е излекуван, без познатите звуци на стандартното оборудване.

Лечение с дентален лазер

Лазерната стоматология лекува не само кариеси. Тя може да се използва за всичко – от афти и заболявания на венците, до сложни хирургични интервенции на костта и меките тъкани. Лечението на кариеси с лазер е щадящо, без допир и без болка. Не се налага да се бие обезболяваща инжекция, а всички знаем как децата и някои „пораснали деца“ реагират, когато видят иглата.

Високоенергиен дентален лазер LiteTouch

Как работи лазерната стоматология?

Лазерите въздействат на кухините в зъбите посредством невидим светлинен лъч (Light in Motion). Лазерите са много прецизни – не увреждат околните меки и твърди тъкани. Те са най-щадящият начин за лечение на кариеси, тъй като не трябва да се премахва толкова голяма част от здравия зъб, колкото при използване на стандартно оборудване. Денталните лазери хидратират зъба по време на цялата процедура, като по този начин намалят още повече дискомфорта.

Вместо игли и стандартно оборудване, лазерната дентална медицина използва вода, въздух и светлина за лечение на кариеси. Напълно сериозно! Ето защо процедурата се понася толкова добре от пациентите и те я предпочитат, пред традиционните методи на лечение.

Безопасна ли е лазерната стоматология за деца?

Да! Лазерите са безопасни и ефективни за лечение на кариес както при деца, така и при възрастни.

Лазерната дентална медицина може да се използва и за лечение на меки тъкани – например оголване на мъдреци или подути венци. Друго предимство при лечение на меки тъкани с лазер, е че не са необходими конци за зашиване, тъй като няма порезни рани.

Кога може да се използва лазерно дентално лечение?

Лазерната стоматология е чудесна иновативна алтернатива за лечение, но все пак има известни ограничения за нейната употреба. Например лазерно лечение не може да се използва върху зъби с вече поставени пломби и при кариеси на трудно достъпни места.

Лазерната стоматология изисква значителна инвестиция на време и пари от зъболекарите. На първо място е финансовия разход – трябва да се закупят лазери, а са много по-скъпи от стандартното оборудване. След това трябва да се отдели необходимото време, да се премине обучение за използване на денталните лазери. Наличието на модерно оборудване често се оказва важен фактор, когато търсим зъболекар за лечение на кариес. Зъболекарите и клиниките, които са инвестирали в лазерна дентална медицина имат по-богат инструментариум и осигуряват на своите пациенти възможност за избор на лечение.

Лечението на кариес разбираемо не е от най-приятните неща за повечето хора. Лазерната дентална медицина обаче може да направи това изживяване възможно най-безболезнено. Без игли, без изпиляване на зъби, без притеснението изписано по лицето на пациента.

Дентални лазери в нашата клиника

Лечение с дентален лазер в клиника Бушкалова

Ако искате вашия кариес да бъде излекуван с лазерна дентална медицина, може спокойно да се доверите на професионалистите в Специализирана Дентална клиника Бушкалова. В нашата клиника извършваме лазерно лечение вече повече от 12 години. В клиниката разполагаме с няколко високоенергийни диодни Er:YAG дентални лазера на LiteTouch и нискоенергийни терапевтични лазери.

4.7/5 - (3 rating)

Оставете коментар