Професионално избелване на зъби - какво трябва да знаем за него.

Избелване на зъби – вкъщи или при професионалист?

Една от често прилаганите процедури в стоматологични кабинети навсякъде по света е избелване на зъби. Това е козметична процедура, която може да бъде проведена както в зъболекарски кабинет, така и у дома, но задължително след консултация и насоки от стоматолог.

Блестящата усмивка е символ на красотата от векове, затова е стремеж за много хора. Преди развитието на съвременните технологии, за достигане на максимална белота са били използвани сода за хляб, лимон, сол и други природни средства.

Днес, когато има високотехнологични и ефективни методи за избелване, е полезно да знаем техните предимства и недостатъци, както и плюсовете и минусите на алтернативните природни средства. Нашият съвет е да не рискувате да увредите зъбите си с непроверени методи у дома, а да се доверите на професионалистите.

Оцветяването на зъбите е естествен процес в хода на годините, който силно се ускорява с активния прием на оцветяващи храни и напитки като кафе, кола, вино и също така тютюнопушенето. В някои случаи оцветяване на зъбите може да е причинено и от медикаменти.

Важно е да отбележим, че всеки човек има различен цвят и оттенък на зъбите, който е генетично обусловен и се определя от вътрешността на зъба – така нареченият дентин. Съобразно естественият цвят на зъбите се определя и възможният ефект от избелването им.

Какво представлява самото избелване на зъби?

Избелването на зъби е козметична процедура, чиято цел е да възвърне първоначалния ослепително бял цвят на зъбите Ви, действайки в дълбочина върху оцветявания и наслагвания по емайла. Ние в Мегадент работим със системата на AXIS за офис избелване – “PURE POWER” с 38% карбамиден пероксид и процедурата отнема от 45 до 60 мин.

1. Една седмица преди избелването е препоръчително да сте преминали през
процедурата за професионалното почистване на зъбите с GUIDED BIOFILM
THERAPY (GBT)
*Важно е да знаете, че мостове, корони, фасети и пломби не могат да бъдат
избелени и трябва да бъдат подменени.

2. Установява се цвета на зъбите ви.

3. Поставя се усторазширител. Подсушава се венеца и се нанася защитен крем
върху устните и венеца.

4. Нанася се гингива протектора, така че да обхване 2 мм. от венеца и 1 мм от зъба.
С фотополимерна лампа се полимеризира за 10 сек.;

5. Върху вестибуларната част от зъба се нанася от избелващия гел. Вискозната му
консистенция не позволява произволно изтичане.

6. Аспирира се, без изплакване.

7. Стъпките се повтарят още три пъти в продължение на 15 мин всяка.

8. Цветът ще се стабилизира една седмица след избелването.

Предимства на професионалното избелване на зъби

За разлика от домашните системи, които включват избелващи агенти с ниски дози карбамиден пероксид, професионалното избелване на зъбите се извършва при внимателно наблюдавани, контролирани и безопасни условия, които позволяват използването на относително висока концентрация на избелващ гел. Резултатите се виждат веднага.

Недостатък на домашния метод на избелване е това, че не може да се осъществи постоянен контрол от страна на дентален лекар и са възможни усложнения. Избирайки професионално избелване на зъби си осигурявате консултация и преглед, при които се установява:

– какъв оттенък са вашите зъби
– какъв тип е тяхното оцветяване
– какво може да се очаква като резултат след избелването

Тъй като всеки пациент има специфичен цвят на зъбите си, стоматологът предлага оптимално подходящ метод на избелване. В домашни условия това е невъзможно. Професионалното избелване на зъби в стоматологичен кабинет е най-сигурният начин да се сдобиете с желаните бели зъби, да общувате и да се усмихвате свободно.

Нашият съвет е: Преди да пристъпите към избелване на зъби, ВИНАГИ потърсете мнението на вашия стоматолог, той най-добре може да ви насочи към подходящият метод за Вас и да отговори на всички ваши въпроси.

За повече информация как да направите вашата усмивка ослепително красива или ако имате друг въпрос, касаещ Вашето дентално здраве, не се колебайте да се свържете с нас по телефон или попълвайки контактната форма в сайта ни.

…Усмихни се, ние сме до теб!

Оценете ни

Оставете коментар

bg_BGBulgarian