База за практическо обучение на специализанти по детска дентална медицина към Медицински университет – Пловдив

Обучение BOPT техника Каляри

BOPT техника (Biological Oriented Preparation Technique) – Обучение в Каляри в клиниката на проф. Игнасио Лой

В края на юни д-р Диана Бушкалова и зъботехникът Иван Палийски взеха участие в обучителния курс при едно от светилата на италианската и световната дентална медицина – проф. д-р Игнасио Лой.

Обучение при д-р Игнасио Лой в КаляриОбучението се проведе в клиниката на д-р Лой, която се намира в град Каляри на средиземноморския остров Сардиния. Зъботехникът Иван Палийски пък изкара двудневен курс в Рим при зъботехникът Антонело Ди Филис, който работи съвместно с д-р Лой. След завършените обучения на д-р Бушкалова и Иван Палийски, Специализирана дентална клиника Бушкалова вече може да извършва цялостни стоматологични лечения и изработка на зъботехнически изделия спрямо всички стандарти на BOPT техниката.

Игнасио Лой е изключителен иноватор в света на денталната медицина. Известен е по цял свят със своята BOPT (Biological Oriented Preparation Technique) техника, благодарение на която се постигат отлични резултати при възстановителни и естетични дентални процедури.

В основата на тази техника стои разбирането, че перфектната дентална корекция не включва само перфектна коронка, фасета или имплант, а и това как меките тъкани (венците) се адаптират към провежданите дентални възстановявания.

При повечето конвенционални възстановявания се получава едно потъмняване и отдръпване на венецът. Именно революционната BOPT техниката помага на венците да се оформят и адаптират максимално добре.

Проф. Лой лично сподели безценния си опит и познания с д-р Диана Бушкалова и Иван Палийски, които са част от екипа на Специализирана дентална клиника Бушкалова. Високопрофилното обучение в Италия включваше теоретична и практическа част и се проведе в рамките на 3 дни (26, 27 и 28 Юни). Благодарение на това обучение д-р Диана Бушкалова и Иван Палийски усвоиха тънкостите на BOPT техниката и получиха сертификати, че вече могат да работят по тази система.

Сертификат д-р Диана Бушкалова
Сертификат Иван Палийски

BOPT техниката може да се използва при лечение с фасети, мостове и корони. Обструкции при нарушена естетика, фрактури, оголване на зъби, частично обеззъбяване, изтриване на зъбите и др.

След завръщането си от Италия д-р Диана Бушкалова и Иван Палийски заявиха:
„Професор Игнасио Лой е невероятен професионалист, иноватор и лечител. Възхитени сме от това, колко земен човек е той, и как здраво е стъпил на земята, поставяйки за основен приоритет своите пациенти. За нас беше огромна чест да бъдем част от това изключително ползотворно обучение. Личният контакт с такъв иноватор от световен мащаб с света на денталната медицина е едно незабравимо преживяване за нас. Основната ни цел сега е възможно най-бързо да приложим наученото и благодарение на BOPT техниката да постигаме най-добрите и качествени дентални възстановявания за нашите пациенти в Специализирана дентална клиника Бушкалова!“

Среща с д-р Игнасио Лой
Сертификат Иван Палийски
Оценете ни

Оставете коментар