Подготовка на деца за посещение при детски стоматолог.

Подготовка на децата преди посещение при стоматолог

В тази извънредна ситуация, когато сте с децата си вкъщи, обърнете внимание върху здравето на зъбките на вашето дете.

Грижата за здравето на зъбите и устната кухина е важно, и е част от грижата за здравето на целия организъм.

Този процес започва още от ранна кърмаческа възраст и това се изразява в почистване на венците, езика и подезичното пространство на бебето, след всяко хранене с навлажнена марля.

Същото продължава и с пробива на първите детски зъбки. Когато детето вече има четири зъба, тогава започва тяхното почистване с малка четка или напръстник и малко количество паста за зъби. Именно тогава трябва да се осъществи и първото посещение при зъболекар, което се изразява в консултация за родителя и при, което се обсъжда начина на хранене и почистване на зъбите като част от грижата за тях.

Подготовка за първо посещение на детски стоматолог

Когато детето е във възрастта между 2-3 години, тогава трябва да се започне с подготовката за самостоятелно влизане в стоматологичния кабинет и осъществяване на профилактичен преглед.

Тази подготовка се извършва вкъщи от страна на родителите, баба, дядо и др. роднини – под формата на игра и съобразено с възрастта се обяснява къде ще се ходи; какво се прави там; как работи стоматолога. В подготовката при тези деца НЕ се използват думите – страх, страшно, болка, машини, игли. Играйте на зъболекари с пластилин, кукли и т.н. .

По-големите деца, които са ходили вече при стоматолог и продължават да изпитват страх са по-различни случаи и изискват повече търпение, за да може да се осъществи качествено лечение дори случая да е спешен. Много е важно в този период страха от посещение при стоматолог да се пребори, защото в противен случай детето може да развие дентофобия.

Ние ще Ви дадем съвети които да изпълним  заедно, със сътрудничество между детски стоматолог и родител. Трябва да сте подготвени за евентуално по-дълго лечение. По този начин се постига желания резултат.

Резултатът от подготовка за лечение в стоматологичния кабинет може да го видите в следващото видео. Детето е на 3 години и половина. Дойде с баба си, която я чакаше ПРЕД кабинета.

Оценете ни
bg_BGBulgarian