Университетска база за специализация към Медицински Университет – Пловдив

Зъболекари - носят здраве и красива усмивка

Зъболекари – красиви зъби и здрави венци

 

Зъболекари - хората, които се грижат за нашето орално здраве.Зъболекарите ли са тези, които носят отговорност за здравите и красиви зъби и венци на пациентите!? За една здрава и красива усмивка е необходима  инициатива за предпазване и контрол преди всичко от самите пациенти.

Зъболекарят  помага за реализирането на профилактиката и възстановяването на зъбите и венците.Те са огледало на общото здраве на организма и стоматолозите не лекуват само зъби, а целия организъм. Много от общите заболявания дават отражение и в устата.

Посещението при зъболекаря Ви няма да ви донесе само по- здрави зъби и по- красива усмивка.Помислете за това, че той преди всичко е лекар и би трябвало да ви насочи да потърсете по- тясно спициализирана помощ , ако сметне , че имате проблем със системно заболяване.

Всички болести на човешкия организъм  малко или много дават отражение в устната кухина. Начина Ви на живот, медикаментите , които приемате, недостига или излишъка на хранителни вещества и витамини, емоционалното ви състояние, стресът,  всичко влияе върху оралното ви здраве. Не пренебрегвайте съветите на зъболекаря си.Той е преди всичко лекар.

Оценете ни
Предишна публикация

Следваща публикация