Университетска база за специализация към Медицински Университет – Пловдив

Клиника Бушкалова вече е учебна база към МУ-Пловдив

Специализирана дентална клиника „Бушкалова“ вече е университетска база за специализация към МУ Пловдив

С огромна радост и гордост съобщаваме, че нашата клиника е първата база за следдипломно обучение на лица с професионална квалификация – „Лекар по дентална медицина“ едновременно по пет специалности:

Детска дентална медицина

Оперативно зъболечение и ендодонтия

Орална хирургия

Ортодонтия

Протетична дентална медицина

Това е една прекрасна възможност младите лекари по дентална медицина да могат целенасочено и усърдно да работят в посока към това, което искат да специализират в областта на денталното здраве.

Специализацията може да бъде проведена по два начина:

С държавен прием (държавна поръчка) – при която специализантът нищо не заплаща. Министерството на здравеопазването предоставя на базата за обучение средствата в размер на 2,5 минимални работни заплати за страната и дължимите от работодателя осигурителни вноски за всеки месец от практическото обучение на специализанта в базата за обучение.

Свободен (платен) прием – в този случай лицата с професионална квалификация „лекар по дентална медицина“, които са класирани за свободен прием заплащат на базата за обучение такса за практическото обучение, определена от базата, съгласно Наредба № 1 от 22 януари 2015 г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването.

В момента в клиниката вече има двама лекари, които са специализанти по “детска дентална медицина”. На есен предстои прием на специализанти „Орална хирургия“, „Ортодонтия“, „Оперативно зъболечение и ендодонтия“ и „Протетична дентална медицина“. Надяваме се в близко бъдеще в Стара Загора и региона да има все повече лекари по дентална медицина, които са специалисти в областта, в която работят и се развиват.

Образованието и здравеопазването са ключов приоритет на всяка една държава. Именно затова сме изключително щастливи, че нашата клиника получи така ценната акредитация за практическо обучение на специализанти по тези фундаментални дентални дисциплини. Искрено се надяваме да дадем възможност на повече лекари по дентална медицина да специализират и още много дентални клиники в страната да потърсят възможност и да станат бази за практическо обучение, за да има повече специалисти и по-добра здравна грижа за пациентите.

В Специализирана дентална клиника „Бушкалова“ разполагаме с пълен набор от необходимата апаратура, инструментариум, иновативни подходи и обучен персонал, за да осигурим за пациента всяка дентална грижа, от която се нуждае за възстановяване на функцията и естетиката на дъвкателния апарат. много добре оборудвана техническа база, уютна атмосфера и сплотен колектив, така че Ако Ввие сте студент или действащ зъболекар по дентална медицина и искате да придобиете специалност в областта, в която работите или искате да се развивате, вярваме, че ще бъдем Ваш добър партньор в това отговорно начинание ще се радваме да работим заедно.

5/5 - (1 глас)

Оставете коментар