База за практическо обучение на специализанти по детска дентална медицина към Медицински университет – Пловдив

Екелтронен доктор - изглажда бръчките и бори целулита.

Електронен доктор – Лечение с електромагнитни вълни

‘’Електронен доктор’’ възстановява разклатени зъби

Електронен доктор - безкръвно лечение при пародонтит и отдръпване на венците.Ултрамодерният апарат в битката срещу кървящи венци, познат още като ‘’Електронен доктор’’, е уред, който лекува с електромагнитни вълни – лечението е безкръвно, а при манипулациите не се налага контакт с увредения участък. България е 6-та в света страна, след Франция, Германия, Испания, Англия, Словения и Румъния при лечението на проблеми с парадонтит, разклатени зъби (зъбна подвижност), отдръпване на венците, зъбни импланти (пери – имплантит).

В Стара Загора дентално студио „Мегадент“ прилага в своята работа с пациенти именно иновацията, която носи апарата „Електронен доктор“ . Преди установяването на проблема и започване на лечението с ултрамодерния апарат, са необходими 3 важни стъпки: почистване на зъбен камък (надвенечно и подвенечно), диагностициране с лазер и дигитален дентален оклузионен анализ, при необходимост.

Рисково е да се лекувате сами. Най-често болният търси помощ при късна степен на пародонтозата, когато венецът вече силно кърви, зъбите започват да се клатят и се появява неприятен дъх от устата. За да съхраните максимално зъбите си и да предпазите собственото си здраве, е важна своевременната диагностика. Ако оставите нещата да стигнат до тежка пародонтоза, след известно време зъбите ви ще се разклатят или направо ще започнат да падат.

При това заболяване вече инфекцията попада в пространството между венците и зъбите и разрушава връзката между костта и корена на зъба. Причина за пародонтозата е недостатъчното кръвоснабдяване на венечните тъкани, а това в особено тежките случаи води до недохранване на тъканите (зъбодържащите) и като следствие – до загуба на зъбите. Съвременните технологии позволяват подобряване на кръвотока.

Лечението на зъбите и венците чрез ултрамодерния апарат помага за намаляване и постепенно изчезване на цялата болка. Кървенето спира още след първата процедура. Лечението с апарата изисква до 6 сеанса. Всяка  процедура трае около час и половина, като пациента е свързан с уреда, докато гледа телевизия или сърфира в интернет. Методът се препоръчва и за профилактика срещу бактериите, които могат да увредят зъбите и венците.

„Електронният доктор“ се използва и при поставяне на зъбни импланти. Лечението дава най-добри резултати, когато започне, преди да се е появило кървене на венците. Най-хубавото при употребата на този апарат е, че запазвате вашите зъби! „Електронният доктор“ защитава основната структура на зъбите и поддържа здрави венците като ги възстановява окончателно. Удължава живота на клиничната корона чрез директна композитна техника (бондинг) или по индиректен начин с изработване на предварителен восъчен моделаж в лаборатория.

Оценете ни