0886 12 89 89 megadent.info@gmail.com Пон-Пет 9:00 – 18:00 ч

Контакти

Психологическа подготовка

Страхът от стоматологично лечение при някои пациенти е патологичен, т.е. те са готови да понесат недобър външен вид, недобра хигиена, болки, само и само да не бъдат подложени на “мъчение с машинка” от страна на стоматолога. Само в краен случай, понякога с риск за живота, с температура, отоци и нетърпими болки, те са склонни да се лекуват.

Психологическата подготовка започва в ранна детска възраст. Тогава е времето, когато се формират отношенията пациент – стоматолог и остават трайни във времето. Това прави изключително отговорна работата с деца, за препоръчване от добри детски специалисти. При възрастни пациенти проблемът е сериозен, но не и нерешим. Съществуват система и методи, които при добро познаване и боравене от страна на стоматолога дават отлични резултати. Трябва просто да опитате. Обикновено след тези интервенции пациентите се чудят как са могли толкова дълго време да бъдат в плен на своя страх.

Ароматерапията е метод на въздействие върху психиката и физиката чрез активни съставки на маслодайни растения. Това е древен метод. Неговото добро познаване и включването му в лечебните процедури днес ни помага и дава отлични резултати.