Естетична стоматология

Естетична стоматология е изкуство и професионален усет за извършване на козметични корекции във формата, размера и цвета на зъбите. Естетична стоматология в МЕГАДЕНТ – предлагаме избор на варианти за блестяща усмивка – фасети, коронки или избелване. Неусетни са понякога корекциите, нужни, за да може усмивката Ви да стане по-красива, изящна и привлекателна. Ние ще Ви покажем нагледно какво и как можем да подобрим в естетиката на зъбите Ви. Ще възстановим златните пропорции на зъбите, така че да имате самочувствието и увереността при общуване, да притежавате свободата да се усмихвате.

Изцяло порцеланови и циркониеви коронки

Това е най-модерната и уникална техника за възстановяване при нужда от коронка на някой от предните зъби. Единствено неметална керамична коронка може да осигури естетика, която дава комфорта на уверена и свободна усмивка.

Порцеланови фасети

Фасетите са най-дългосрочното решение в естетичната стоматология, което може да промени усмивката и самочувствието ви коренно. Фасетите представляват фини плочки стоматологична керамика, които трайно променят формата, цвета, размера и подреждането на зъбите. Нашата философия за поставяне на фасети е, че само с минимално изключително щадящо изпиляване на зъбите е възможно да се постигне добър, функционално траен резултат.

Като стил на работа в МЕГАДЕНТ е възприет опитът на водещи клиники по естетична стоматология в САЩ: Rosenthal Institute и New York Smile Institute – безспорни лидери в поставянето на фасети.

Прагови или безпрагови коронки

В естетичната стоматология се практикува изработването на зъбни коронки главно по два метода – прагови коронки и безпрагови коронки. В миналото безпраговите коронки са били обект на избор на много стоматолози поради по-лесния метод на изработване и идеята, че се изпилява по-малко от зъба. За жалост технологията не позволява изработването на безпрагови коронки, които да лягат точно по зъба. Ето защо такъв тип коронки лесно задържат храна под ръба си, което води до възпаление на венеца и е предпоставка за развитие на кариес под коронките.

Още повече, това възпаление се свързва с развитието на пародонтит, загубата на кост и евентуално загубата и на самия зъб.

В съвременната естетична стоматология единственият метод на изработка на коронки е праговото изпиляване. Посредством това изпиляване се оформя малко стъпалце около зъба и впоследствие изработените коронки пасват идеално по контура на зъба. Това позволява пациентът лесно да почиства зъбите си, което възпрепятства задържането на храна около коронките. Праговите коронки не са травматични за венеца. Изработването им спомага за избягване на локално възпаление около зъба което води след себе си развитието на пародонтит.
Праговите коронки могат да бъдат различни видове в зависимост от материала, от който са направени. Те могат да са конвенционални метало-керамични коронки, циркониеви коронки, изцяло керамични коронки, Cerec коронки и т. н. Независимо от материала, коронките трябва да са прагови, заради многобройните клинични изисквания и по-добрата биологична поносимост.

Избелване

  • Избелване на зъбите в клиниката

Промяната на цвета на зъбите става в рамките на няколко клинични процедури, всяка от които трае около час. Процедурата е безболезнена. Върху зъбите се нанася избелващ гел, който се оцветява и активира със специална лампа. Необходимо е едно посещение, за да се радвате напълно безвредно на бели и красиви зъби.

  • Избелване на зъбите вкъщи

Промяната на цвета на зъбите е в рамките на няколко седмици, докато сте вкъщи и си почивате. Избелването става чрез предварително направени и поставени индивидуални силиконови шини и избелващ гел, който да използвате вкъщи. След приключване на процедурите, получавате указания, как да поддържате постигнатия ефект.

Бондинг

Бондингът е съвременно естетично решение за промяна във външния вид на зъбите с помощта на специални композитни материали. В някои случаи на малки дефекти на предните зъби бондингът е средство на избор пред фасетите. Попитайте Вашия специалист по естетична стоматология, кой метод е най-удачен за Вас.

Лазерно естетично реконтуриране

Видът на венеца или т. нар. розова естетика е изключително важен за красотата на усмивката. Спазването на пропорциите в дължината на зъбите и наличието на здрав симетричен венец е задължително условие за успешен дизайн на усмивката. В МЕГАДЕНТ това се прави напълно безболезнено със съвременни диодни и СО2 лазери. В естетичната стоматология, лазерното реконтуриране има предвидим резултат и най-често се съчетава с порцеланови фасети или коронки.