За нас

Студио за естетична дентална медицина МЕГАДЕНТ е създадено през 1992 година в град Стара Зaгора, България, от д-р Диана и Димо Бушкалови – една от първите частни практики по дентална медицина и първата частна зъботехническа лаборатория в града и областта. Изградена е собствена материална база и екип.

Нашата философия

Заложена е идеята за завършен цикъл на работа с пациента – от приемането му в практиката до края на лечебния процес, лабораторна работа в собствена зъботехническа лаборатория, както и проследяването в годините – поддръжка и контрол на постигнатия лечебен и естетичен резултат.

Нашата концепцията е чрез непрестанно усъвършенстване като специалисти и личности, прилагане на последните достижения в денталната медицина и зъботехниката, чрез инвестиции в нови технологии и знания, обединяване на дентални лекари от различни специалности да се реализира ниво на здравна услуга, съобразено с търсенето и високите изисквания на пациентите.

Инвестираме постоянно в изграждане на нова материална база и повишаване квалификацията на служителите. В екипа ни работят специалисти от различни области – хирургия и имплантология, ортодонтия, ендодонтия, естетична и лазерна дентална медицина, създаваме здравна услуга и продукт със запазена марка. Осъзнаваме, че екипната работа, професионализмът и вдъхновението са ключ към успех!

За нас споделянето на проблема на пациента и съпричастност в решаването му са част от общия лечебен процес.

Мотивацията ни да бъдем все по-добри е движеща сила към основната цел – постигане на здраве и красота!

Как работим

На всеки пациент се отделя необходимото време за подробна консултация и индивидуално отношение. Отделяме особено внимание на общото здраве на пациента, навиците му и начина на живот, хигиената и мотивацията за поддръжка на зъбите и венците. Провеждаме специално обучение в хигиена, препоръчваме и предлагаме професионални почистващи средства и препарати, ползваме специални средства за контрол на плаката и слюнката, правим предварителен лечебен и финансов план след основен предварителен преглед.

Какво предлагаме

Екипът е специализиран в:
• Орална патология при възрастни и деца – кариеси, ендодонтско лечение с най-съвременни методи /пулпити, периодонтити/;
• Ендодонтска хирургия;
• Специален детски кът с детски юнит /пародонтология/;
• Лазерна дентална медицина – високоенергиен воден лазер за обработка на твърди и меки тъкани, без вибрации, без болка, без докосване, премахване на пигментации по веците и малки образувания;
• Естетична дентална медицина – фасети от керамика /порцелан/;
• Полимерни фасети, фасети lumineers – специална сертификация;
• Конструкции от металокерамика и цирконий, протезни конструкции по стандартна и моделно лята технология;
• Импланти и надимплантно протезиране;
• Гнатология – рещаване на проблеми с оклузията /промяна в захапката и последваща патология/;
• Собствена зъботехническа лаборатория.

25 години традиция, опитност и иновации – за една нова усмивка и самочувствие!